Mogy - specialisti za hrbtenico in sklepe: Brezplačna terapija v Kopru in Novi Gorici

V uradni medicini obstaja področje, ki je usmerjeno na zdravljenje gibalnega sistema z ročnimi tehnikami – manualna medicina. Preglede in terapije izvajajo zdravniki, specialisti ortopedi in nevrologi, ki prisegajo na celosten pristop. Terapije so učinkovite predvsem pri težavah s hrbtenico, sklepi, mišicami in vezivnim tkivom. Bistvo zdravljenja je natančno postavljena diagnoza.

Na pogovor smo povabili mag. Sanjo Zrimšek, vodjo ordinacij za manualno medicino – MOGY.

Kako poteka zdravljenje?

Ob prvem obisku zdravnik opravi klinični pregled ter pregled medicinske dokumentacije (izvidov in slik), če jih pacient prinese s seboj. Opravimo nevrološki in ortopedski pregled, pregled z manualnimi tehnikami, preverimo stanje hrbtenice, gibljivost sklepov, reflekse itd. s poudarkom na področju, kjer so težave. V kolikor za postavitev diagnoze potrebujemo dodatne preiskave, pacienta nanje napotimo. V primeru indikacij za zdravljenje predpišemo določeno število terapij, v povprečju 4-6, da odpravimo glavne simptome.

Kaj vse zdravite?

Največ težave imajo ljudje s posledicami obrabnih sprememb na hrbtenici in sklepih. Gre za bolečine v križu in vratu, med lopaticami, v okončinah, občutke mravljinčenja, zakrčenosti, zmanjšane moči, različne oblike išijasa, pa tudi glavobole, vrtoglavice, nespečnost, šumenje v ušesih in druge posebne težave. Hrbtenica z živčnimi pleteži vpliva na celotno telo in povzroča zelo različne simptome, ki so včasih tako zelo posebni, da jih težko opišemo. Celovita obravnava omogoča, da vplivamo na vzroke teh težav in jih odpravimo za vedno. Obrabnih sprememb, ki so že nastale, sicer ne moremo »izbrisati«, pri tem je še posebej pomembno, da odpravimo težave, ki se ob tem pojavljajo ter obenem zaustavimo nadaljnje napredovanje sprememb.

Vodja ordinacij MOGY, mag. Sanja Zrimšek: “Imamo posluh za ljudi in njihove težave.”

Zdravniki specialisti v Novi Gorici in Kopru

Ordinacije MOGY so prvi in edini center za manualno medicino v Sloveniji, v njih deluje osem zdravnikov, v triintridesetih letih delovanja smo uspešno pomagali več deset tisoč ljudem z najrazličnejšimi težavami. Na Obali in v Novi Gorici, kjer delujemo že več kot dvajset let, nas ljudje dobro poznajo, veliko naših pacientov je tudi Italijanov. Čakalne dobe za prvi pregled so kratke, saj se poskušamo ljudem prilagoditi in imamo posluh za njihove težave. Če zelo boli, se potrudimo najti čim hitrejši termin, včasih nam uspe tudi iz danes na jutri, sicer pa se v povprečju za prvi pregled čaka 10 do 14 dni.

Terapije so varne in učinkovite

Za razliko od kiropraktike ali fizioterapije so terapije manualne medicine bolj natančne in varne ter ponujajo hitre rešitve, saj jih izvajajo zdravniki specialisti. Dela terapevtov ne moremo primerjati s strokovnostjo zdravnikov specialistov, bistvo zdravljenja je tudi postavitev natančne diagnoze ob prvem pregledu. V večini primerov uspemo z nekaj terapijami odpraviti simptome, med njimi tudi pacientom, ki so že imeli napotnico za operativni poseg na hrbtenici.

Večina ljudi, ki obišče ordinacije MOGY je v srednjih letih s težavami, ki so posledica obrabnih sprememb, prisilne drže, preobremenjenosti in stresa, s stanji po poškodbah in operativnih posegih, veliko je tudi starostnikov z najrazličnejšimi težavami, na žalost pa je vsako leto vse več otrok z bolečinami v hrbtenici, okončinah, glavoboli in nespečnostjo.

V tridesetih letih so v ordinacijah MOGY uspešno pomagali več deset tisoč ljudem z najrazličnejšimi težavami. Preberite si njihova mnenja.

Najpogostejši simptomi in indikacije, ki se zdravijo z manualno medicino:

* bolečine v hrbtenici, sklepih, mišicah* občutki mravljinčenja, zakrčenosti, nemoči*glavoboli, vrtoglavice, šumenje v ušesih, nespečnost* stanja po poškodbah in operativnih posegih *okvare medvretenčnih ploščic (protruzija, hernija diska)

*reflektorni sindromi (lumbago, išialgija, cervikalgija…) *epikondilitis, sindrom karpalnega kanala *posledice obrabnih sprememb (hondroza, spondiloza, artroza…) *napredovane obrabne spremembe (spondilolisteza, spondiloliza, stenoza…) *otroška skolioza I. in II. stopnje

Posebna ponudba za bralce Primorskih novic: Brezplačna terapija ob prvem pregledu!

Brezplačna terapija se izvede po presoji zdravnika v primeru indikacij za zdravljenje. Cenik storitev je na voljo na povezavi.

Kako se naročite?

* Pokličete nas v vam najbližjo ordinacijo

* Oddajte svoje kontaktne podatke prek spletnega obrazca

* Za informacije in naročanje lahko uporabite tudi brezplačno številko


Najbolj brano