Brezplačna terapija ob prvem pregledu

Ordinacije MOGY: Specialisti za hrbtenico in sklepe

Vsak človek ima v odrasli dobi vsaj enkrat v življenju težave, ki so povezane s hrbtenico. Najpogostejše so bolečine v križu in nogah, bolečine v vratu, glavoboli, občutki mravljinčenja, nemoči v okončinah, vrtoglavice in nespečnost. Zelo pogosti so tudi občutki zakrčenosti v sklepih in bolečine, predvsem v ramenih, kolenih in kolkih. Kje tičijo vzroki in kako jih odpraviti?

Vzroki za težave z gibalnim sistemom (hrbtenico, sklepi, mišicami in vezivnim tkivom) so predvsem obrabne spremembe, ki se začnejo pojavljati po 35. letu starosti, v primeru dolgotrajne prisilne drže, težkega fizičnega dela, preobremenjenosti in stresa lahko tudi prej. Klinično najbolj uspešna metoda za zdravljenje težav z gibalnim sistemom je manualna medicina. Gre za področje zdravljenja, ki ga ljudje pogosto povezujejo z ročno fizioterapijo, medicinsko masažo ali kiropraktiko, pa vendar se od njih bistveno razlikuje. Pri manualni medicini namreč preglede in terapije izvajajo zdravniki specialisti, nevrologi ali ortopedi. Specialistično znanje zdravnikov omogoča jasno postavitev diagnoze ter hitre in učinkovite rezultate terapij.

Bistvo zdravljenja je prvi pregled

Ob prvem obisku zdravnik opravi klinični nevrološki pregled, preveri stanje mišic, vezivnega tkiva, refleksov, oceni držo, gibanje in preuči medicinsko dokumentacijo (izvide in slike) za obstoječe težave, če bolnik z njimi razpolaga. Na tej podlagi predpiše število terapij, če obstajajo realne možnosti za zdravljenje z manualnimi tehnikami. »Terapije se nadaljujejo, ko natančno določimo diagnozo in smo prepričani v njihov uspeh. Če težave niso del našega področja, bolnika usmerimo k drugim specialistom. Ljudje so nam hvaležni za konkreten nasvet in pomoč,« nam zaupa zdravnik Arkadij Januškevič iz ordinacije MOGY v Novi Gorici in Izoli.

Zdravljenje je še posebej uspešno pri naslednjih stanjih:
- bolečine v hrbtenici (predvsem v vratnem in ledvenem delu),
- bolečine v sklepih (koleno, rama, kolk),
- bolečine v rokah ali nogah (tudi občutki otopelosti, nemoči in mravljinčenja),
- glavoboli, vrtoglavice in nespečnost
- spremembe medvretenčnih ploščic (protruzija, hernija diska),
- posledica draženja živčnih pletežev (lumbalgija, radikulopatija, išijas,…)
- obrabne spremembe na hrbtenici (hondroza, spondiloza, spondilartroza…),
- epikodilitis (teniški komolec), sindrom karpalnega kanala,
- stanja po poškodbah in operativnih posegih,
- tinitus (šumenje v ušesih), neprijetni občutki po obrazu, motnje vida.

Čakalne dobe za prvi pregled so kratke, v povprečju 7 do 10 dni. Na terapije, ki jih na podlagi pregleda predpiše zdravnik, se ne čaka. Za najbolj pogosto težavo kot je dolgotrajna bolečina v križu, je običajno potrebnih 4 do 6 terapij. »V naše ordinacije prihajajo ljudje, ki so preizkusili že različne vrste zdravljenja, a brez uspeha. Morda so ordinacije MOGY drugačne zato, ker zdravniki specialisti izvajajo tako preglede kot tudi terapije in spremljajo pacienta ves čas zdravljenja. Z veseljem bomo pomagali tudi vam,« nam pojasni mag. Sanja Zrimšek, vodja ordinacij.

Tehnike manualne medicine ponujajo hitre rešitve za težave s hrbtenico in sklepi

Ordinacije tudi v Izoli in Novi Gorici

Ordinacije MOGY najdemo v Novi Gorici, Izoli, Trzinu, Celju, Mariboru in na Tišini pri Murski Soboti. V njih deluje ekipa sedmih zdravnikov, specialistov nevrologov in ortopedov. V tridesetih letih delovanja so uspešno pomagali že več deset tisoč ljudem z najrazličnejšimi težavami, največ s hrbtenico. Gospa Anita Kirn, ki redno obiskuje ordinacijo v Izoli nam je zaupala: »Po vsaki terapiji se počutim krasno. Pred leti me je dr. Januškevič uspešno pozdravil, imela sem hude glavobole, bolečine v vratu in mrtve, mravljinčaste prste na levi roki. Sedaj hodim preventivno, enkrat na mesec, da se težave ne bi ponovile. Toplo priporočam vsem, ti zdravniki imajo zame zlate roke.«

Za vse bralce Primorskih novic imajo do 10.10.2022 posebno ponudbo – podarjamo brezplačno terapijo ob prvem pregledu. Ugodnost velja v ordinacijah MOGY Nova Gorica in Izola. Redna cena terapije je 45 EUR, brezplačna terapija se izvede po presoji zdravnika v primeru indikacij za zdravljenje.

Za več informacij in naročanje obiščite www.mogy.si.

Ordinacijo MOGY v Izoli lahko obiščete v medicinskem centru Hotela Delfin


Najbolj brano