Katero kavo pijejo Matej Mohorič in ekipa Bahrain Victorious?

Za odlično kavo potrebujemo več kot le dober aparat, ki jo pripravi. Tega se zavedajo tudi v MOL-u v Sloveniji, kjer so pred kratkim predstavili dva nova okusa kave Fresh Corner, ki sta na voljo na bencinskih servisih MOL in INA v Sloveniji. Kavo pražijo v lastni pražarni, nova kava Fresh Corner pa je tudi uradna kava kolesarske ekipe Bahrain Victorious, katere član je tudi odličen Slovenec Matej Mohorič.

Nova kava Fresh Corner je navdušila tudi kolesarsko ekipo Bahrain Victorious, katere član je naš odličen Matej Mohorič. Foto MOL Slovenija, MOL & INA
Nova kava Fresh Corner je navdušila tudi kolesarsko ekipo Bahrain Victorious, katere član je naš odličen Matej Mohorič. Foto MOL Slovenija, MOL & INA 

Zrna kave, ki sestavljajo novo edinstveno mešanico kave Fresh Corner, prihajajo iz Južne Amerike, Afrike in Azije. Značilna mešanica Fresh Corner je kombinacija kav arabica in robusta, izraz »značilna mešanica« pa se nanaša na edinstveno pripravljeno mešanico kave, ki jo na podlagi posebnih receptov pripravijo pražarne ali bariste. Kavo pripravljajo v lastni pražarni Roastar, ki je v lasti Skupine MOL.

»Zrna so sveže pražena na srednji stopnji, v okusu pa čutimo kakav, čokolado in pražene lešnike. Recepturo smo sestavili s pomočjo naših strank, sodelovalo jih je preko 2.000 iz šestih držav. Zaposlene na naših bencinskih servisih redno izobražujemo za pripravo kave, zato s skrbno izbranimi svežimi sestavinami, svežim praženjem in strokovno pripravo naša kava zagotavlja edinstveno doživetje,« zagotavlja vodja oddelka za kavo v pražarni Roastar, Anita Nagy-Bertók, ki je tudi certificirana senzorična ocenjevalka in strokovnjakinja za World Coffee Events.

Foto MOL Slovenija, MOL & INA: Anita Nagy-Bertók, vodja oddelka za kavo v pražarni Roastar

Premium kava za izbrane trenutke

Medtem ko je značilna mešanica arabice in robuste na voljo na bencinskih servisih MOL in INA po Sloveniji v aparatih, ki pripravijo kavo za s seboj, pa lahko v barih na istih bencinskih servisih po državi uživate v premuim kavi, 100-odstotni arabici. »Za pripravo te kave uporabljamo skrbno nabrane in selektivno izbrane kavne jagode arabica, ki se predelajo po suhi metodi. V tej kavi boste okusili sveže pražene mandlje, marcipan in kremno masleno karamelo,« je razložila Anita Angy-Bertók.

Foto MOL Slovenija, MOL & INA: Nova kava Fresh Corner je na voljo na bencinskih servisih MOL in INA po vsej Sloveniji

Tudi do deset espressov na dan

Nova kava Fresh Corner je navdušila tudi kolesarsko ekipo Bahrain Victorious, katere član je naš odličen Matej Mohorič. »Kolesarji glede kave kar kompliciramo, spijemo je namreč veliko. Sam jutro začnem s cappuccinom, nato pa pijem espresso, včasih celo deset dnevno. Značilna mešanica nove kave Fresh Corner nas je navdušila. Tudi sicer sem velik ljubitelj kave, sploh če je skuhana z ljubeznijo, zato se veselim kavnega sodelovanja s Fresh Cornerjem,« je povedal Matej Mohorič. Nova kava Fresh Corner je od sredine marca letos uradna kava kolesarske ekipe Bahrain Victorious.

Foto MOL Slovenija, MOL & INA: Team Bahrain Victorious

Nova kava Fresh Corner je na voljo na bencinskih servisih MOL in INA po vsej Sloveniji

Kakovost kave Fresh Corner je zagotovljena, saj v MOL-u spremljajo pot kave od pridelovalnega območja do vaše skodelice, na njihovih bencinskih servisih po Evropi pa vsaki 2 sekundi pripravijo eno skodelico. Je zadišala tudi vam? Od nje ste verjetno oddaljeni samo nekaj minutk vožnje, zato vabljeni, da se ustavite na najbližjem bencinskem servisu MOL ali INA v državi in si privoščite svojo najljubšo.

Naročnik: MOL Slovenija in MOL & INA

 


Najbolj brano