Pahor na obisku v Košani

Predsednik republike Borut Pahor se je v soboto zvečer na Osnovni šoli Košana udeležil dobrodelne prireditve Z glasbo v jesen. V nagovoru se je zahvalil učiteljskemu zboru, da mlade vzgaja v duhu strpnosti in solidarnosti. Tudi dobrodelni koncert po njegovih besedah način, kako mlade vzgajati v solidarne osebnosti, so zapisali v Pahorjevem uradu.

Predsednik republike Borut Pahor se je v soboto zvečer na 
Osnovni šoli Košana udeležil dobrodelne prireditve Z glasbo 
v jesen. Foto: STA
Predsednik republike Borut Pahor se je v soboto zvečer na Osnovni šoli Košana udeležil dobrodelne prireditve Z glasbo v jesen. Foto: STA

PIVKA > Več kot 500 udeležencev je najprej pozdravila ravnateljica šole Neva Brce in se zahvalila predsedniku republike za prisotnost, pivškemu županu Robertu Smrdelju pa za občinska sredstva, ki so jih namenili za prenovo šolske kuhinje.

Predsednik Pahor se je ravnateljici zahvalil za povabilo. Kot je dejal, med vsemi prireditvami, ki jih obišče, izstopajo prav obiski šol in vrtcev: "Takšne prireditve so prisrčne in iskrene zaradi otrok, ki nas navdihujejo, da z upanjem gledamo v njihovo prihodnost," je povedal.

Z glasbo v jesen je tradicionalna prireditev, na kateri obiskovalci zbirajo prostovoljne prispevke za otroke te šole. Letošnji izbor pesmi je sledil ohranjanju tradicije in starih običajev, so zapisali v uradu predsednika republike.

STA


Najbolj brano