Zdauc in Šircelj na vrhu

Po končanem jesenskem delu balinarske prve lige sta statistično najboljša posameznika Martin Zdauc iz BK Ilirska Bistrica in član Orlek Oro Meta iz Pivke Igor Šircelj.

Martin Zdauc (desno) beleži izjemne rezultate v hitrostnem 
zbijanju. Foto: Simon Maljevac
Martin Zdauc (desno) beleži izjemne rezultate v hitrostnem zbijanju. Foto: Simon Maljevac

PRIMORSKA > Na jesenski počitek so se lahko z največ zadovoljstva odpravili balinarji Orlek Oro Met Pivke, ki so v sedmih krogih v svojo malho pospravili sedem zmag in si tako v boju za napredovanje v superligo zagotovili dve točki naskoka pred drugouvrščenimi Zabičami. Ilirska Bistrica, Košana in Planina Petrič zaostajajo za velikih šest točk, ki jih bo spomladi verjetno zelo težko nadomestiti.

Ljubitelji balinanja so lahko v zahodni skupini prvoligaškega tekmovanja, ki jo v večini sestavljajo primorski klubi, spremljali obilo kakovostnih tekem. Glavni razlog za to so selitve nekaterih bivših reprezentantov iz tujih klubov in superlige v nižji rang tekmovanja. Bistričani so tako v svoje vrste zvabili Martina Zdauca, ki je bil pričakovano nepremagljiv v tekaških disciplinah in je v sedmih nastopih v hitrostnem zbijanju zabeležil povprečje kar 43,29 točke, obenem pa je v 21 nastopih v vseh disciplinah doživel le dva poraza. Z identičnim izkupičkom se lahko pohvali tudi član vodilne ekipe iz Pivke, Igor Šircelj, ki je bil maksimalno uspešen v igri v krog, s povprečjem 23,14 točke na igro. Med šesterico najboljših igralcev prvega dela tekmovanja lahko najdemo še Marka Jagodnika (Ilirska Bistrica), Gregorja Moličnika (Orlek Oro Met Pivka) ter Joška Boštjančiča in Antona Fabca (oba Zabiče). Nekaj manj točk so zbrali Drago Štunf, Viljem Mizgur in Andrej Sedmak (vsi Pivka), Andrej Kastelic (Košana) in Matej Žvokelj (Planina Petrič), ki je v igri v okrog beležil odličnih 27,80 točke na dvoboj.

V klasičnih igrah so največ točk zbrali Pivčani, v natančnem zbijanju so bili po zaslugi Fabca najboljši balinarji Zabič, medtem ko so v večini disciplin najmanj točk osvojili člani hrpeljskega Jadrana, ki so skupaj z Logatčani in moštvom iz Pliskovice na dnu lestvice z zgolj eno zmago.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano