Volaš se je vrnil

Nogometaši Luke Koper bodo edini primorski predstavnik v četrtfinalu pokala Slovenije. Včeraj so namreč Mariborčani v 2. krogu premagali domači TKK Tolmin s 3:0. TKK Tolmin : Maribor 0:3 (0:0).

Dalibor Volaš (v belem dresu Maribora) je načel mrežo 
Tolmincev. Foto: Boris Drešček
Dalibor Volaš (v belem dresu Maribora) je načel mrežo Tolmincev. Foto: Boris Drešček

TOLMIN > Presenečenja ni bilo. Mariborčani so upravičili vlogo favorita, a nogometni praznik v Tolminu ni izostal. Kljub deževnemu vremenu, ki je zaznamovalo včerajšnji dan v Posočju, se je na Brajdi zbralo lepo število gledalcev z dežniki in anoraki, pa tudi navijaškimi rekviziti in harmoniko. Ta je pospremila akterje v drugi polčas in očitno spodbudila domače nogometaše, ki so si prvi priigrali priložnost. Po podaji Osujija je sprožil Dalibor Sokanović, a je bil Jasmin Handanović na mestu.

Športni park Brajda, gledalcev 1300, sodnik Perić (Kranj). Strelci - 0:1 Volaš (47), 0:2 DErvišević (51), 0:3 Bajde (73). TKK Tolmin: Deronja, Kucalović, Lipužič Bratuž (od 77. Rojc), Šuligoj, Zornik, Rakušček (od 61. Kavčič), Kadrija (od 61. Kauber), Kanalec, Osuji, De. Sokanović, Da. Sokanović. Trener: David Kanalec. Maribor: Handanović, Mertelj, Filipović, Janža, Stojanović (od 58. Bajde), Dervišević, Bohar, Janković (od 72. Vokić), Vujčić, Vršič (od 75. Hotić), Volaš. Trener: Krunoslav Jurčić. Rumeni kartoni - Kanalec; Vujčić, Vokić. Rdeč karton - Filipović (88; prekršek v čisti situaciji za gol).

Že v naslednjem napadu pa so gostje povedli. Po prodoru in predložku Petra Stojanovića je v polno zadel povratnik v prvo enajsterico Dalibor Volaš. Ankarančan je v drugem delu na veselje ducata mariborskih privržencev naravnal merilne naprave. Napredovanje Mariborčanov je že dobro minuto kasneje potrdil Amir Dervišević, ki je začel tekmo v nekoliko premešani enajsterici gostov, pri katerih je prvič zaigral tudi črnogorski novinec Marko Janković. ”Bili smo blizu, a tudi daleč vodilnemu zadetku. Prejeli smo dva gola iz lastnih napak. Mariborčani pa so dovolj kakovostni, da so jih izkoristili. Po tihem smo upali na presenečenje. V prvem delu smo se branili, ko smo v drugem stopili malo višje, pa smo bili kaznovani. Poskušali smo, a ni šlo,” je po tekmi povedal Dalibor Sokanović.

Tolminci so se tekmecu zoperstavili z vsemi razpoložljivimi močmi in se mu dobro upirali. Pri organiziranem branjenju jim je šlo na roko tudi razmočeno igrišče, ki pa je dopuščalo kombinatoriko. Gostje so razumljivo prevladovali v tej prvini, tako kot pričakovano tudi v posesti žoge, a posebnega učinka ni bilo. (Pol)priložnosti bi lahko prešteli na prste ene roke. Ponudile so se predvsem iz prekinitev. Še najlepšo je imel Volaš. Na drugi strani so se gostitelji v zgoščeni postavitvi seveda osredotočili na morebitne protinapade. Nekaj so jih sicer izpeljali, a brez pravega zaključnega strela. Manjkala je natančnejša podaja, po drugi strani pa je bila tudi mariborska obramba pozorna.

Na preostalih treh včerajšnjih tekmah 2. kroga pokalnega tekmovanja so poleg Mariborčanov napredovali še Domžalčani, Velenjčani in Zavrč, ki je zmagal v Veržeju s 4:0. V gosteh so slavile tudi Domžale, ki so s 3:1 ugnale Ilirijo, Rudar pa je doma po zaostanku z 0:2 premagal novomeško Krko s 3:2.

Do odmora je dež ponehal, zato pa so v nadaljevanju začeli padati zadetki. Žal le v domači mreži. Dva sta se zgodila v uvodnih minutah drugega polčasa, tretjega je prispeval rezervist Gregor Bajde. Pot do napredovanja Mariborčanov sicer ni bilo tako gladka, kot kaže končni izid. Tolminci so se po zaostanku otresli krča in po nizu menjav na obeh straneh bili nekajkrat tudi nevarni. Mariborski odpravi, v kateri je bil tudi Zlatko Zahović, pa je še najbolj zagrenila življenje izključitev Željka Filipovića, ki bo moral gotovo izpustiti prvenstveno gostovanje v Zavrču. ALEŠ SORTA


Najbolj brano