Največ odličij za koprski Salto

Športno društvo Partizan Renče je konec tedna gostilo tretjo tekmo pokala Slovenije v programu Gimnastika za vse. V konkurenci enajstih klubov je bil najuspešnejši koprski Salto.

V Renčah  je tekmovalo kar 253 telovadcev. Foto: Igor Mušič
V Renčah je tekmovalo kar 253 telovadcev. Foto: Igor Mušič

RENČE > Domače Športno društvo Partizan je organiziralo prvo tekmovanje nove gimnastične sezone na Primorskem. Na tretji tekmi slovenskega pokala programa Gimnastika za vse se je 253 tekmovalcev iz enajstih klubov pomerilo v mnogoboju, sestavljenem iz vaj na parterju, v preskoku, na drogu, na gredi in na dvovišinski bradlji.

Po številu posamičnih odličij se je med osmimi klubi, ki so jih prejeli, najbolj izkazal koprski Salto z desetimi. Šest medalj je zbralo pred kratkim združeno istrsko društvo Flipcapris, eno manj Goriško gimnastično društvo, četrti pa so bili gostitelji s tremi odličji.

Ostali najboljši po kategorijah, fantje, st. dečki - 1. Tim Brodnik (Nm), 2. Andraž Velišček (GGD N. G.); ml. dečki - 1. Lucas Marušič (Salto), 2. Matevž Bremec; cicibani - 1. Emanuel Jezeršek, 3. Enej Stubelj (vsi GGD N.G.). Dekleta, st. deklice - 1. Mia Korenika, 2. Meta Muženič (obe Salto), 3. Anet Kastelic (vse Salto); ml. deklice - 1. Tayra Madžarović, 2. Diti Kljun, 3. Mia Sever (vse Flipcapris); cicibanke - 1. Anja Zornada (Salto), 2. Sofia Močibob (Flipcapris), 3. Zarja Erika Stojanovič (Salto).

Salto je pokazal premoč v večini kategorij - od najmlajših do članske vrste, v kateri sta najvišji stopnički zasedli članici tega kluba Robin Žorž in Brigita Švab. Domačini so se veselili dvojnega slavja v absolutni moški konkurenci, kjer sta se najbolj izkazala David Peras in Jan Ferjančič. Bron je odšel v slovensko Istro. Osvojil ga je Aljaž Lavrič (Flipcapris). Goriško gimnastično društvo je na svoje vse boljše rezultate opozorilo predvsem v mladinski konkurenci, kjer je zmagal Urban Povšič. Na drugo oziroma tretjo stopničko sta stopila telovadec Salta Gašper Marsetič in domačin Žan Zorn. Med mladinkami je slavila članica Salta Gaja Pištolac pred Ptujčanko Vito Toličič in naslednjo Primorko, Hano D. Šterpin iz Flipcaprisa.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano