Krimovke zmagovalke superpokala

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so letošnje zmagovalke superpokala, potem ko so v današnji tekmi v Portorožu premagale Zelene doline Žalec s 42:29 (25:14).

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so letošnje 
zmagovalke superpokala, potem ko so v današnji tekmi v 
Portorožu premagale Zelene doline Žalec s 42:29 (25:14). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so letošnje zmagovalke superpokala, potem ko so v današnji tekmi v Portorožu premagale Zelene doline Žalec s 42:29 (25:14). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Krimovke so po lanskem tesnem zmagoslavju v Ilirski Bistrici nad Zagorjankami drugič zapored osvojile slovenski superpokal. Letošnje tekmice iz Žalca jim niso bile konkurenčne v nobeni prvini, rokometna tekma "pod milim nebom" na teniškem stadionu v Portorožu je bila odločena že po prvem polčasu.

Varovanke ljubljanske trenerke Marte Bon so si namreč že na polovici tekme priigrale prednost enajstih golov, v nadaljevanju raven njihov igre ni padla, na koncu so zanesljivo slavile, tako Bonova, kot njen kolega na strani Žalčank Jernej Rantah pa sta priložnost za dokazovanje ponudila vsem svojim varovankam.

Pri zmagovalkah sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Elizabeth Omoregie s šestimi zadetki, pri poraženkah pa je Patricija Korotaj dosegla deset, Jasna Turnšek pa osem golov.

"Glede na to, da smo na vrhu kondicijskih priprav, smo s svojo igro v določenih delih lahko celo zadovoljni. Ta tekma je pokazala katerim elementom moramo v prihodnje posvetiti več naše pozornosti, predvsem to velja za obrambo, sodelovanje in uigravanje v vseh delih igre," je po tekmi dejala trenerka Krima Marta Bon.

> ŠRC Marina, gledalcev 500, sodnika: Leskovec (Kranj) in Nahtigal (Ljubljana).

> Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Pandžič, Jurič 2, Luković 4, Milanović Litre, Mavsar 7 (2), Hrnčič 3 (3), Avbelj, Bajramovska 4, Beganović 3, Omoregie 6, Zulić 1, Koren 5 (2), Barić 4, Zrimšek 3.

> Zelene doline Žalec: Potočnik, Lobnikar, Danijel, Korotaj 10 (2), Lah, Turnšek 8 (4), Čerenjak 3, M. Košir 2, Frangež, Pirc 5, Kompan, Tratnik 1, J. Košir, Zubak, Čede.

> Sedemmetrovke: Krim Mercator 9 (7), Zelene doline Žalec 10 (6).

> Izključitve: Krim Mercator 10, Zelene doline Žalec 8 minut.

> Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano