Anton Žlogar novi trener prvoligaša iz Kranja

Pri novopečenem slovenskem nogometnem prvoligašu Triglavu iz Kranja so se odločili za menjavo na trenerski klopi. Člansko ekipo bo v prvoligaški sezoni 2017/18 vodil Izolan Anton Žlogar, nekdanji slovenski nogometni reprezentant, ki je igral tudi za Primorje, Gorico in Olimpijo.

Izolan Anton Žlogar bo v  nogometni sezoni 2017/18 vodil 
novopečenega prvoligaša Triglav iz Kranja. Foto: Jure Batagelj
Izolan Anton Žlogar bo v nogometni sezoni 2017/18 vodil novopečenega prvoligaša Triglav iz Kranja. Foto: Jure Batagelj

KRANJ > Dosedanji strateg Siniša Brkič se bo tako lahko popolnoma posvetil nalogam športnega direktorja, ki terjajo pozornost celotnega človeka. Po tehtnem premisleku je izbor trenerja, ki bo lahko nadaljeval začetno zgodbo Orlov, padel na 39-letnega Izolana Antona Žlogarja, so vest o novem trenerju potrdili na spletni strani.

“Zelo sem vesel, da je prišlo do dogovora za sodelovanje. Ponudila se mi je lepa priložnost za delovanje v klubu z bogato tradicijo, ki se je končno vrnil tja, kamor sodi, v prvo ligo. Za menoj je uspešna sezona z NK Brda v 2. SNL, to še bolj velja za NK Triglav. Kontakt sva vzpostavila s športnim direktorjem Sinišo Brkičem in veseli me, da je ambiciozen klub v meni prepoznal človeka, ki lahko uspešno zgodbo še nadgradi,” so bile prve besede nekdanjega poklicnega nogometaša in člana slovenske reprezentance po ustoličenju na trenerski klopi NK Triglav.

Brkič je člansko ekipo pripeljal do povratka med elito, kjer so bordo-beli nazadnje igrali v sezoni 2013/2014, zdaj pa se bo popolnoma posvetil delu športnega direktorja.

Žlogar je nogometno kariero začel v matičnem klubu, kasneje pa je na članski ravni igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. V tujini je največ časa preživel na Cipru, tam je nastopal za Enosis, Anorthosis, Omonio in Alki iz Larnake. Pred zaključkom kariere aktivnega igralca je zaigral še za italijanski Pordenone in zamejski Kras.

Bil je tudi član slovenske reprezentance, za katero je nazadnje igral marca 2009. Za člansko izbrano vrsto je odigral 37 tekem in dosegel zadetek, 3. septembra 2005 je zadel proti Norveški. Trenersko kariero je začel leta 2014 pri Krasu, v minuli sezoni pa je vodil NK Brda v slovenski drugi ligi.

STA


Najbolj brano