Prihodnji konec tedna se Sanje vračajo v Medano

V Medani bo med 27. in 29. avgustom potekala 6. izdaja festivala Sanje v Medani. Po besedah Tjaše Koprivec iz založbe Sanje bo festival “povabil glasove, ki s tankočutnostjo in modrostjo predirajo stvarnost”. Pester program bo v zadnjih avgustovskih dneh ponudila tudi Šmartno - pravljična vas, na Vipolžah pa bo potekal Forum Sanje.

Foto utrinek iz minulih izdaj festivala Sanje v Medani Foto: Leo Caharija
Foto utrinek iz minulih izdaj festivala Sanje v Medani Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Festivalsko dogajanje bo že jutri napovedal koncert s povorko na Krekovem trgu v Ljubljani, ki so ga organizatorji festivala - Založba sanje in društvo Festival Sanje - naslovili Pesmi pot in na katerem bo nastopil World Histeria Orchestra.

Festival Sanje v Medani bo v četrtek, 27. avgusta, na gradu Dobrovo odprl večer s pesniki Ivom Svetino, Veroniko Dintinjana, Tino Kozin in Rokom Vilčnikom. Sklenil se bo s koncertom skupine Patetico. Petkov večer bo združil pesniške glasove Marka Tomaša, Miklavža Komelja, Simone Kopinšek in Janeza Ramoveša, za glasbeni del programa bodo poskrbeli Drajnarjuva vampa ter Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape.

V soboto bo občinstvo navduševala Svetlana Makarovič

V soboto bo na gradu Dobrovo občinstvo navduševala Svetlana Makarovič, tokrat s šansoni. Na odru se ji bodo pridružili gostje Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Višnja Fičor, Ljerka Belak, Aphra Tesla in Ivan Rupnik ter glasbeniki Joži Šalej, Nino de Gleria, Jelena Ždrale in Blaž Celarc.

Festival Šmartno - pravljična vas bo potekal od 26. do 29. avgusta. Ponudil bo ulično papirnato predstavo TotemTeatra Papelito, pripovedovalski večer za otroke s Koprivčevo, koncert Bojana Drobeža in predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana Ti loviš.

Preudarjali bodo tudi misli Srečka Kosovela

Dvodnevni Forum Sanje, ki bo potekal 28. in 29. avgusta, bo k besedi povabil kritične mislece, ki bodo preudarjali misel Srečka Kosovela “življenju nasprotne oblike bodo propadle.” Sodelovali bodo Tomaš, Komelj, Tibor Hrs Pandur, Svetina, Sandra Bašić Hrvatin, Jure Capuder, Uroš Prah in Irena Urbič.

Prvič so na festivalu pripravili tudi Potep s Sanjami po Brdih in okolici. Potepi bodo potekali vse dni festivala. Podati se bo mogoče na Korado s kolesi, se udeležiti kulturnega potepanja med deli slikarjev Lojzeta Spacala in Zorana Mušiča ali slediti stopinjam glavnega junaka Hemingwayevega romana Zbogom, orožje.

STA


Najbolj brano