Godbi navdušili v kamnolomu

Združena orkestra Kraška Pihalna Godba Sežana in Godbeno Društvo Prosek sta pod vodstvom dirigenta Iva Bašiča navdušila občinstvo v prav posebnem koncertnem prostoru - nekdanjem kamnolomu v Repniču.

Glasbeniki so s pomočjo pravljične kulise zapuščenega kamnoloma in prijateljev priredili poslastico  za ušesa in  oči.
Glasbeniki so s pomočjo pravljične kulise zapuščenega kamnoloma in prijateljev priredili poslastico za ušesa in oči. 

REPNIČ >Vzdušje v zapuščenem kamnolomu, ki je oblikovan kot naravni amfiteater, je bilo praznično. Približno 100 glasbenikov, dve godbi, združeni pod vodstvom enega dirigenta, s katerimi so praznovali tudi prijatelji in gostje.

Svoje dirigentske spretnosti je pokazala Irina Perosa iz Godbenega društva Prosek, kot solisti pa so nastopili Rok Vilhar (tuba), Uroš Pavlovič (trobenta) ter Anže Počkar in Christian Zurini (ksilofon). Vzdušje sta še dodatno popestrila svetovna prvaka v latinsko ameriških plesih do 21 let, Anja in Matej Pritekelj, ter airdance plesalca Tina Janežič in Branko Potočan.

“Do sodelovanja je prišlo po zaslugi dirigenta Iva Bašiča, ki vodi obe godbi. Ambient v Repniču se nam je zdel izjemno zanimiv, zato smo se odločili za to posebno izvedbo,” je povedal Damijan Čeh, predsednik Kraške pihalne godbe Sežana.

S projektom želita Godbeno društvo Prosek in Kraška pihalna godba utrditi čezmejno sodelovanje in soustvarjanje ter znova povezati območje, ki so ga oblikovali naši predniki.

Kdor je koncert zamudil, lahko godbama znova prisluhne v nedeljo ob 20.30, ko bosta v prav tako prijetem ambientu - amfiteatru Kosovelovega doma - zopet združili moči za obiskovalce sežanskega Mladifesta.

PEM


Najbolj brano