Prodajali lažne Žurdove srečke

Čeprav danes ljudi ne preseneti več skoraj nobena potegavščina, pa to, kar se je zgodilo ob zadnji Sladki Istri v Kopru, kaže, da so ljudje še vedno polni presenečenj in da so za to, da bi zaslužili, pripravljeni storiti marsikaj. Konec tedna, ko so bile koprske mestne ulice polne obiskovalcev, sta dve ženski prodajali lažne srečke koprskega ženskega rokometnega kluba ŽURD. Policisti so ju prijavili tržnemu inšpektoratu.

Žurdovci so na dobrodelnem srečelovu srečke prodajali po 
dva evra, goljufinji, ki sta se oblekli v njihove barve, pa sta od  
obiskovalcev za srečko hoteli po pet evrov. Foto: Žurd
Žurdovci so na dobrodelnem srečelovu srečke prodajali po dva evra, goljufinji, ki sta se oblekli v njihove barve, pa sta od obiskovalcev za srečko hoteli po pet evrov. Foto: Žurd

KOPER > Pisano in sladko dogajanje minuli konec tedna sta nekoliko “zagrenili” ženski, ki sta se pomešali med številne obiskovalce in v oranžnih majčkah koprskega rokometnega kluba ŽURD prodajali srečke. Čeprav sta bili oblečeni v njihove majčke, pa srečke, ki sta jih imeli v torbah, niso bile srečke koprskega kluba. Saša Munda, predsednik ŽURD-a je povedal, da so na pomolu minuli vikend pripravili dobrodelni srečelov, na katerem je bila vsaka srečka dobitna, glavni dobitek je bilo kolo. Srečke so prodajali po dva evra.

V soboto okoli poldneva pa sta do njihove stojnice prišli ženski srednjih let. “Rekli sta, da sta mokri in če jima lahko damo naši majčki,” začetek zgodbe opiše Munda. Ženski sta nato odšli, preoblekli sta se v oranžni majčki z napisom I feel handball in, kot se je izkazalo kasneje, začeli prodajati srečke. Obiskovalcem Sladke Istre sta jih ponujali po pet evrov. “Vsaka je dobitna,” sta prepričevali mimoidoče. Glavni dobitek srečelova pa naj bi bil 500 evrov, sta še dodali. Podelili naj bi ga na pomolu, sta še pripovedovali.

Njihovo “prevaro” so odkrili v nedeljo zgodaj popoldne. Člani kluba so v parku v bližini pristaniške kapitanije opazili ženski v njihovih oranžnih majčkah, ki sta se pogovarjali z mimoidočimi. Najprej so prav pri teh preverili, kaj se dogaja. “Da prodajata srečke za ŽURD, so nam povedali,” je pojasnil Munda. Imeli sta tudi neke svoje dobitke, ena od žensk, ki je kupila pri njiju srečko, je dobila plastično zapestnico. “Ker to ni imelo z nami nobene zveze, smo ju šli poiskat,” je še dodal predsednik kluba. Ženski so kmalu našli, najprej sta vse zanikali, ob očitnih dejstvih pa dolgo nista mogli več tajiti.

Poklicali so policiste, ki so ženski kmalu izsledili. Anita Leskovec s koprske policijske je povedala, da so po prijavi predstavnika rokometnega kluba, da dve ženski prodajata v imenu kluba srečke, policisti kmalu ženski v majčkah kluba izsledili. Ugotovili so, da srečke v zaprtih ovojnicah ponujata 47-letnica iz Medvod in 32-letnica z Dolenjskega. Po posvetu s tožilstvom so ugotovili, da nista zagrešili nobenega kaznivega dejanja, so ju pa prijavili tržnemu inšpektoratu.

“Žal nam je za ljudi, ki sta jih prenesli okrog, in da sta zlorabili ime kluba,” je dejal Munda. SP


Najbolj brano