Znani obrazi so s peko palačink društvu Sožitje prislužili 770 evrov

Na letošnji Sladki Istri so v dobrodelne namene združili moči koprska občina, regionalni RTV center Koper in podjetje Engrotuš. Znane slovenske osebnosti so povabili k tekmovanju v peki palačink, s katerimi so VIP-ovci prislužili 770 evrov za društvo Sožitje.

Koprski podžupan Peter Bolčič (skrajno levo) in odgovorni 
urednik regionalnega RTV centra Koper Matej Sukič (skrajno 
desno) sta zbrani denar simbolično predali predsednici 
društva Sožitje Zvezdani Rot.  Foto: Mok
Koprski podžupan Peter Bolčič (skrajno levo) in odgovorni urednik regionalnega RTV centra Koper Matej Sukič (skrajno desno) sta zbrani denar simbolično predali predsednici društva Sožitje Zvezdani Rot.  Foto: Mok

KOPER > V soboto sta koprski podžupan Peter Bolčič in odgovorni urednik regionalnega RTV centra Koper Matej Sukič zbrani denar simbolično predala predsednici društva Sožitje Zvezdani Rot.

Društvo Sožitje na območju obalnih občin deluje že od leta 1968 in nudi pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, njihovim staršem in sorodnikom. Kljub težkim začetkom je danes društvo pri svojem delu zelo uspešno, z dodatnim denarjem pa bodo lahko svoj program še obogatili.

K temu so s peko palačink prispevale številne znane slovenske osebnosti, med njimi Igor Štamulak, Darja Zgonc, Tomaž Klepač, Tinkara Kovač, Matjaž Markič, Mitja Margon, Žiga Rustja, Danijel Malalan, Špela Ponomarenko Janić ter igralci priljubljene serije Ena žlahtna štorija, ki so prodali največ palačink in so tako bili tudi simbolični zmagovalci dobrodelne akcije. Denar so zbirali tudi s prodajo domačih slaščic in drugih dobrot zaposlenih na Mestni občini Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano