Šola zdravja oranžno preplavila Tartinijev trg (foto)

Tudi letos so člani Šole zdravja, ki praznuje deveto leto obstoja, pričarali čudovit pogled na osrednji Piranski trg, ki so ga, kot že mnogokrat doslej, znova “prebarvali” v oranžno.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Prva skupina, ki je vadila po metodi 1000 gibov dr. Nikolayja Grishina, je bila ustanovljena prav v Piranu, pod vodstvom Eme Perkovič.

Društvo Šola zdravja, ki je bilo ustanovljeno v Domžalah, danes šteje 2500 aktivnih članov, ki so organizirani v 135 skupinah v 57 občinah. Skupine vadijo vsako jutro med 7. uro in 7.30 pod vodstvom usposobljenih vaditeljev prostovoljcev.

Na piranskem Tartinijevem trgu se je v soboto na tradicionalnem vseslovenskem srečanju zbralo približno tisoč članov in članic društva, ki so prikazali jutranjo telovadbo po metodi 1000 gibov. Pri predstavitvi so se jim pridružili tudi člani in članice plesno-akrobatske skupine Flip Capris.

“Vsakoletno druženje v Piranu našim članom veliko pomeni: da pripadajo tako veliki druščini, da so predstavniki svojih krajev, da nas je vsako leto več, da vsako jutro pridno telovadimo. Lepe slike s Tartinijevega trga nam vlivajo moč in voljo, da vztrajamo z vadbo tudi pozimi ob nizkih temperaturah in ob slabem vremenu. Veliko dobre volje, ki se je vsadila v naša srca, širimo tudi ostalim. Dokazujemo, da je tretje življenjsko obdobje lahko zelo lepo, veselo, razigrano in predvsem zdravo,” pravi predsednica društva Zdenka Katkič.

Spletno uredništvo


Najbolj brano