Skoraj sto otrok uživa na terapevtskem kampu na Debelem rtiču

V tem tednu na Debelem rtiču poteka mednarodni terapevtski Rotary camp za otroke in mladino s posebnimi potrebami ter njihove svojce. 89 udeležencev prihaja iz različnih delov Slovenije ter iz Italije, Hrvaške in Nemčije. V ospredju so plavanje, glasbena terapija in družabne, vključevalne dejavnosti.

V tem tednu na Debelem rtiču poteka mednarodni terapevtski Rotary camp za otroke in mladino s posebnimi 
potrebami ter njihove svojce.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V tem tednu na Debelem rtiču poteka mednarodni terapevtski Rotary camp za otroke in mladino s posebnimi potrebami ter njihove svojce.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

DEBELI RTIČ > Terapevtski kamp sta pripravila Rotarijski klub Koper in Rotary club Muggia-Milje, polovica udeležencev tako počitnikuje v organizaciji koprskih rotarijcev, za prihod druge polovice pa so poskrbeli v Miljah. Udeleženci prihajajo iz Istre, Krasa, Notranjske, Celjskega, Gorenjske in Dolenjske ter iz tujine - Italije, Hrvaške in Nemčije, so zapisali organizatorji.

Kamp je zasnovan na številnih oblikah terapije, pri čemer so v ospredju plavanje, glasbena terapija in družabne, vključevalne dejavnosti, od terapevtskih psov do koncertov in modne revije. Poleg strokovnjakov terapevtov, kot so fizioterapevti, slikarka in muzikolog, so z mladimi ves čas prostovoljci iz obeh rotarijskih klubov, na ta način pa uresničujejo načela razbremenitve svojcev, krepitve zdravja in socialnega vključevanja otrok s posebnimi potrebami.

Terapevtski kamp tako nekaterim družinam omogoči, da so sploh prvič od rojstva otroka lahko teden dni razbremenjene skrbi zanj, nekateri otroci so prvič na morju, številni pa tu prvič zaplavajo ali nastopijo na odru.

V sedmih letih so Rotarijci skupaj zbrali približno 240.000 evrov donacij, na samem kampu pa so doslej gostili okoli 440 udeležencev med otroki, starši, terapevti in prostovoljci.

STA


Najbolj brano