Peruničič na čelu muzeja

Po nenadni smrti direktorja Goriškega muzeja Matjaža Breclja bo zavod začasno vodil Vladimir Peruničič iz novogoriške občinske uprave. Razpis za direktorja naj bi objavili v prihodnjem mesecu.

 Vladimir Peruničič Foto: Mitja Marussig
Vladimir Peruničič Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Novogoriški mestni svetniki so za v.d. direktorja Goriškega muzeja potrdili svetovalca za investicije v projektni pisarni mestne uprave Vladimirja Peruničiča, ki bo na čelo zavoda stopil po tem, ko je nenadno umrl dosedanji direktor Matjaž Brecelj.

A potrditev ni minila brez pomislekov. Nekateri so se čudili, zakaj župan Matej Arčon ni tega dela zaupal kateremu od zaposlenih v zavodu, drugi pa so imeli pomisleke, ker je izbral ravno Peruničiča. Pa ne, ker ne bi bil primerna izbira, nasprotno, pač pa ker je kot strokovni sodelavec za naložbe eden ključnih v projektni pisarni. Ob tem so se čudili, da v občinski upravi najavljajo nove zaposlitve, ker potrebujejo dodatne strokovne kadre za pomoč pri naložbah, in nato človeka, ki je med najbolj vpetimi v to, pošljejo v muzej.

Župan Arčon je zatrdil, da so se pozanimali med zaposlenimi v muzeju, a da nihče ni želel prevzeti funkcije. Peruničiča pa je izbral, ker “ima izkušnje, bil je direktor Viba filma, načelnik oddelka za družbene dejavnosti, pozna investicije, je pripravljen funkcijo začasno prevzeti ...” Župan je prepričan, da zaradi tega ne bo trpelo niti delo v občinski upravi niti v muzeju. Peruničič bo tam 28 ur na teden. “Delo ne bo trpelo, skušali si ga bomo razporediti. Tudi kandidat je pripravljen delati nadure v zavodu, zaposleni pa mu bodo pomagali.”

Sploh pa, je poudaril Arčon, si želijo čim prej dobiti direktorja s polnim mandatom. Čeprav so vršilca dolžnosti imenovali za največ leto dni, bodo novega direktorja z razpisom začeli iskali že pred koncem leta. MM


Najbolj brano