Odpirajo novo psihološko svetovalnico

Posameznikom, parom in družinam v duševni stiski bo s 1. junijem v pomoč nova psihološka svetovalnica Posvet. Odprli jo bodo v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v Rožni Dolini, v njej pa bodo svetovali strokovnjaki z različnih področij.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

NOVA GORICA > Kot pojasnjuje dr. Marko Vudrag z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, bo svetovalnica delovala pod okriljem projekta MOČ (Pomoč ljudem, znanje strokovnjakom), ki je usmerjen v izboljšanje storitev na področju duševnega zdravja. Svetovalnica bo odprta dvakrat na teden po tri ure, in sicer ob ponedeljkih od 10.30 do 13.30 in ob četrtkih od 17. do 20. ure. “Zainteresirani za svetovanje ne bodo potrebovali napotnice. Čakalne dobe za pogovor bodo predvidoma kratke, do največ treh tednov. Pogovor s strokovnjakom traja od 45 do 60 minut. Svetovali bodo usposobljeni strokovnjaki z različnih področij. S strokovno, hitro in lahko dostopno pomočjo se lahko posamezniki ob opori strokovnjaka učijo uspešnih strategij za razreševanje težav, izboljšanje komunikacije, premagovanje stresa, izgub ter stisk ob pomembnih življenjskih odločitvah,” pojasnjuje Vudrag.

Kot dodaja, bodo v pomoč posameznikom, ki se znajdejo v stiski zaradi študija, službe ali upokojitve, ki imajo težave v partnerskem odnosu, odnosih v družini, ki se soočajo s težavami z vzgojo, imajo občutek izgorelosti, osamljenosti, ki se soočajo z izgubo bližnje osebe in podobno. Svetovalne storitve bodo do aprila 2016 brezplačne. MM


Najbolj brano