Na jezeru z želodcem velikanom

Po torkovem srečanju gospodarstvenikov je ta konec tedna 45. Noč na jezeru v polnem zamahu. Danes zjutraj so telovadili oranževci, odprli so slikarsko razstavo, jutri pa se obeta pokušina želodca velikana.

Druženje z gibanjem in smehom ohranja zdravje. Foto: Neva Blazetič
Druženje z gibanjem in smehom ohranja zdravje. Foto: Neva Blazetič

MOST NA SOČI > “Načrtujemo šolo zdravja on line tudi za najmlajše, da bodo pri telovadbi spodbujali mamice in očete ter babice in dedke,” je na današnjem srečanju primorskih društev Šole zdravja, ki se jih je po oranžnih majicah prijelo ime oranževci, obljubil vodja in ustanovitelj slovenskega društva Šola zdravja Nikolay Grishin. Prve poduke je v živo namenil malčkom iz mostarskega vrtca, ki so v prekrasnem vremenu v odsevu smaragdnega jezera pri Vodni hiši simpatično popestrili jutranjo telovadbo 1000 gibov.

V okviru 45. Noči ob jezeru je srečanje z okoli 300 udeleženci pripravila tamkajšnja skupina oranževcev, ki že več let pridno vadi vsako jutro. V Tolminu se pobuda ne prime. V Sloveniji trenutno deluje 130 skupin z več kot 3000 člani, Število privržencev zdravega življenja narašča.

Danes so odprli tudi razstavo slikarske kolonije, jutri pa bo predvsem zabavno. Ob 16. uri napovedujejo vlečenje vrvi na Soči, ob 18. uri bodo predstavili in pokusili želodec velikan, ki so ga pred tremi meseci naredili in za tem zorili na kmetiji Konec v Volčah. Po nočnih skokih z mosta v jezero ob 20. uri, ki bodo bolj dnevni, saj sonce zaide šele malo pred 21. uro, bodo zabavo nadaljevali s skupino Čuki.

Jutri ob 15. uri vabijo na tradicionalno srečanje članov ZB za vrednote NOB in upokojence. Vseskozi bodo na tržnici svoje izdelke ponujali Posoški ustvarjalci.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano