Komisijo je najbolj prepričala zibelka za urbane matere

Včeraj so z razglasitvijo zmagovalcev Startup vikenda Nova Gorica sklenili tridnevno intenzivno podjetniško delavnico. Komisijo je najbolj prepričal poslovni model za idejo o viseči zibelki za novorojenčke Feather Nest, ki so ga razvili nosilka ideje Anita Česnik Mažgon in člana ekipe Katarina Kogoj in Matej Zrimšek, so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka.

Zmagovalna ekipa Feather Nest: Anita Česnik Mažgon, 
Katarina Kogoj in Matej Zrimšek. Foto: Picasa
Zmagovalna ekipa Feather Nest: Anita Česnik Mažgon, Katarina Kogoj in Matej Zrimšek. Foto: Picasa

VRTOJBA > Zmagovalna ekipa Feather Nest je komisijo prepričala s prepričljivim nastopom in dobrim poslovnim modelom. Posebnost zibke, ki je namenjena materam v urbanih okoljih, je možnost personalizacije z uporabo babičinih rjuh iz družinske dediščine. Komisija je nagradila tudi ekipo, ki je po njihovem mnenju v enem vikendu najhitreje napredovala, to je ekipa Your Voice za neodvisni portal za novice, ki bi uporabnikom omogočal širši vpogled v dogajanje po svetu.

“Izkušnja iz Startup vikenda je z vidika nekoga, ki še nima veliko podjetniških izkušenj, bila čudovita. Prejela sem ogromno potrditev s strani komisije, zato nameravamo z ekipo, s katero smo se odlično razumeli, s projektom nadaljevati,” je povedala Anita Česnik Mažgon.

Startup vikend se je dogajal med 9. in 11. oktobrom v prostorih Primorskega tehnološkega parka in je privabil 26 udeležencev, ki so ob podpori izkušenih mentorjev spremenili svoje ideje v delujoč poslovni model. Letošnjo petčlansko komisijo so sestavljali Maja Požar Andrejašič iz REC, raziskave in razvoj, Tomaž Jug iz Editor, Matej Peršolja iz Protectus, Elvis Janežič iz Instrumentation Technologies in Goran Miškulin iz Spintec.

Spletno uredništvo


Najbolj brano