Zaustavite vojno v Ukrajini

Z mojim odzivom na pismo s tem naslovom v medijih želim opozoriti na izjave bivšega predsednika Donalda Trumpa, ki je nedavno izjavil: “Če bi bil jaz predsednik, vojne v Ukrajini ne bi bilo in sedanjo vojno bi jaz ustavil v 24 urah”. Svetovni mediji so Trumpove izjave preslišali, da bi šle čim prej v pozabo. Kaj pa če nam svetovni mediji lažejo in ima Trump prav?

Trump s podporo 70 milijonov Američanov vztrajno trdi, da mu je bila zmaga leta 2020 ukradena. Vodilni mediji niso nikoli želeli pojasniti javnosti, kako v ZDA potekajo volitve po pošti. Na spletu v ZDA kroži dovtip, ko zagrenjena hči izjavi: “Moj oče je celo življenje volil republikance, sedaj kot pokojni pa voli demokrate”.

Trump kot predsednik ZDA je sledil strategiji, da bi bila Rusija njih partner, ko se bodo ZDA spopadale z izzivi na Daljnem vzhodu. Njegovo izjavo, da je Nato preživeta tvorba, je Macron pospremil z izjavo, da je Nato možgansko mrtev. Za republikance so bili spopadi v Ukrajini lokalna vojna, takih so ZDA vodile na desetine. Trump je očitno načrtoval, da bo Rusiji dovolil aneksijo tistega dela Ukrajine, kjer so živeli Rusi. Tudi Slovenci moramo biti hvaležni ZDA, da so dovolile, da si je Jugoslavija priključila Primorsko in Istro, čeprav je JA leta 1945 okupirala to ozemlje kot suvereni del Kraljevine Italije. Trump je torej očitno bil na strani pravice narodov do samoodločbe, tudi Rusov v Ukrajini. Pravica do samouprave in samoodločbe narodov je najvišja pravica, torej višja kot suverenost države.

Sile Zla v ZDA in Evropi, ki so že 30 let pripravljale teren za vstop, tudi Ukrajine, v Nato ali pa spopad z Rusijo, niso smele dovoliti, da bi jim Trump vse pokvaril. Naredile so vse, da bi bila leta 2016 za predsednico ZDA izvoljena bojevita Hillary Clinton. Z nepričakovano zmago Trumpa so se sile Zla odločile preprečiti Trumpu dogovor s Putinom glede Ukrajine, zato so začela s silovito medijsko propagando, da je bil Trump izvoljen za predsednika ZDA s pomočjo Putina. Trump si tako ni smel dovoliti sporazuma s Putinom in je to odložil na drugi predsedniški mandat. Verjetno sta Macron in Merklova to slutila in je sporazum Minsk 2015 ostal na ledu. Sile Zla v ZDA so morale za vsako ceno izločiti Trumpa za drugi predsedniški mandat, saj bi jih sicer prikrajšal za veliko vojno v Evropi. Leta 2019 je bil Zelenski izvoljen z veliko večino, da bo dosegel mir z avtonomijo za Ruse v sklopu Ukrajine. Takoj ko je bil izvoljen J. Biden, pa se je moral Zelenski na pritisk sil Zla odpovedati mirovništvu in je podprl skrajne nacionaliste, da bi z vojno osvobodili ozemlje upornega Donbasa in Krima. Putin je še zadnjič poskusil doseči z ZDA sporazum za Ukrajino izven Nata. Ko so ZDA to odločno zavrnile, je postalo Putinu povsem jasno, da ga čaka neizbežna vojna. Dilema je bila, naj čaka, da ga izženejo iz Krima in preženejo na milijone ukrajinskih Rusov v Rusijo ali naj Rusija pohiti z napadom Ukrajine. Dve rešitvi, obe slabi.

Ideologija sil Zla je mešanica fašizma, nacizma in stalinizma. Zatiranje pravic manjšin, zahodnjaki so več vredna rasa, ki naj vlada manj vrednim Azijatom, za zmago v vojni ne glede na milijone mrtvih Slovanov - nižje rase.

Putin bo poskušal vojno v Ukrajini zavlačevati v pričakovanju, da bo Trump zmagal jeseni 2024. Sile Zla pa bodo naredile vse, da dokončno diskreditirajo in likvidirajo Trumpa, saj ne sme za nobeno ceno ponovno postati predsednik ZDA.

Kot levičar, socialistični kristjan, kritik RKC sem od leta 2015 stalno podpiral Trumpa kot mirovnika, ne kot desničarja, in bil ožigosan, da sem nazadnjak. Meni dragi levičarji, pa so tekmovali v pljuvanju Trumpa in navijali za Bidna. Trohico upanja imam na zmago Trumpa jeseni 2024, sicer se vsem nam piše zelo črn scenarij. Sile Zla imajo v načrtu tako vojno z Rusijo kot vojno s Kitajsko.

mag. BORIS NEMEC, Šempeter pri Gorci


Pišite nam


Najbolj brano