Zabava, ki človeka izčrpa

Srbska kantavtorica Ana Đurić z umetniškim imenom Konstrakta je objavila novo skladbo z naslovom Zabava. V njej se pevka ukvarja z zabavo kot najmočnejšim orodjem sodobnega sveta.

Konstrakta se je leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot. Foto: Maja Pertič Gombač
Konstrakta se je leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot. Foto: Maja Pertič Gombač

BEOGRAD > Založba Universal Music Group je še objavila, da pesem, ki je dostopna prek platform za pretočno predvajanje glasbe, “izpoveduje pogled na zabavo kot na pojav, ki presega in si prisvaja vse aktivnosti, pasivizira in izčrpava”. “V svetu zavzemanja stališč, identitet, klasifikacij in prepričanj pesem poudarja, kako se v osnovi in v resnici nič ne dogaja,” so še sporočili.

Skladbo po navedbah srbskih medijev spremlja svež in izviren zvok. Konstrakta je znana po tem, da skozi glasbo spregovori o pomembnih družbenih temah.

Konstrakta je za skladbo Zabava, ki poleg izrazitega elektropop zvoka vsebuje tudi etno elemente, napisala besedilo, skupaj z Milovanom Boškovićem pa tudi glasbo.

Po napovedih bo Konstrakta imela svoj prvi veliki samostojni koncert v Beogradu z matično skupino Zemlja Groove 19. septembra v Sava centru.

Po izobrazbi arhitektka se je Konstrakta leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot. Pred tem je bila glavna vokalistka indie pop skupine Zemlja gruva, ki je bila ustanovljena leta 2007. Leta 2022 je s skladbo In corpore sano, ki se osredinja na prazne obljube politikov o boljši prihodnosti, nastopila na Evroviziji v Torinu.


Najbolj brano