V srce Trsta prihaja Zucchero

Senza una donna, Cosi celeste, 13 buone raggioni in vsem dobro poznana Baila - vse te viže in še več njih bo odmevalo iz tržaškega Velikega trga. V našo neposredno bližino se 4. in 5. julija vrača velikan italijanske glasbene scene Zucchero Fornaciari.

Zucchero bo na tržaškem Velikem trgu  v torek, 4. julija in dan 
zatem odigral kar dva koncerta. Foto: Andraž Gombač
Zucchero bo na tržaškem Velikem trgu v torek, 4. julija in dan zatem odigral kar dva koncerta. Foto: Andraž Gombač

TRST > Eden najvidnejših predstavnikov italijanske glasbene sfere, ki so ga nekateri oklicali kar za očeta italijanskega bluesa, se bo v sklopu turneje World Wide Tour ustavil tudi v največjem mestu Furlanije-Julijske krajine. Na tržaškem Velikem trgu bo v torek, 4. julija in dan zatem odigral kar dva koncerta.

Zucchero je v svoji več kot 50 letni karieri izdal 15 albumov, obiskal štiri celine, prodal več kot 60 milijonov plošč in sodeloval s številnimi italijanskimi, pa tudi tujimi glasbeniki, med katerimi velja izpostaviti Ennia Morriconeja, 2Cellos, Sinead O'Connor, Toma Jonesa, Bryana Adamsa, Marka Knopflerja, Joea Cockerja, Raya Charlesa, Stinga ter skupini Queen in Scorpions.

Trst bo letos tako prizorišče številnih koncertov. Dober teden za Zuccherom, 15.julija, bo na Velikem trgu nastopil italijanski kantavtor Biagio Antonacci, dan kasneje, 16. julija, pa na stadion Nereo Rocco prihajajo evrovizijski zmagovalci in ljubljenci nove generacije Maneskin.


Najbolj brano