Tartinijevo priznanje Sašu Fajonu

Včeraj so v Avditoriju Portorož na praznični prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku izročili tudi Tartinijevo priznanj, ki ga je letos prejel Sašo Fajon za svoj izjemni prispevek h glasbeni umetnosti in kulturnemu življenju v Piranu. Sašo Fajon je organist v stolni cerkvi sv. Jurija, vrsto let pa je deloval kot dirigent številnih lokalnih pevskih zborov.

Sašo Fajon je letošnji prejemnik Tartinijevega priznanja.  Foto: Občina Piran
Sašo Fajon je letošnji prejemnik Tartinijevega priznanja.  Foto: Občina Piran

PORTOROŽ > Piranski župan Andrej Korenika je na včerajšnji prireditvi izpostavil pomen kulture v življenju skupnosti. Poudaril je, da je Piran med tistimi lokalnimi skupnostmi, ki še naprej namenjajo največ denarja za kulturno življenje občank in občanov. Izrazil je tudi ponos nad aktivnim sodelovanjem prebivalcev v ljubiteljskih kulturnih dejavnostih, kot so pevski zbori, folklorne in glasbene skupine, pihalni orkestri, gledališke in plesne skupine, likovna in fotografska društva.

Župan je še izpostavil, da kultura ni le odsev preteklosti, temveč ima ključno vlogo pri ustvarjanju pozitivnega vzdušja in nasmeškov na obrazih ljudi. S posebnim optimizmom je izrazil prepričanje, da je praznična prireditev v Avditoriju okrepila sporočilo o radosti in veselju, ki ju prinaša kultura. Prav za ta nasmeh pa je poskrbel Klemen Slakonja.


Najbolj brano