S humorjem tudi nad tragedije

Šesterica dijakov, članov Amaterskega mladinskega odra (AMO) SNG Nova Gorica, je v predstavi Šest oseb išče Williama predstavila svoj pogled na štiri dela angleškega dramatika Williama Shakespearja.

Po prvi uprizoritvi so se člani AMO poklonili Terezi Gregorič 
(desno), dramaturginji v SNG Nova Gorica in vodji AMO.  Foto: David Verlič/E-fronta
Po prvi uprizoritvi so se člani AMO poklonili Terezi Gregorič (desno), dramaturginji v SNG Nova Gorica in vodji AMO.  Foto: David Verlič/E-fronta

NOVA GORICA > Do izraza je prišel predvsem njihov humor. Tragedije Hamlet, Macbeth in Othello ter komedija Sen kresne noči so bila dela Williama Shakespearja, v katerih so člani Amaterskega mladinskega odra (AMO) SNG Nova Gorica našli navdih za letošnjo uprizoritev Šest oseb išče Williama.

Dvourna predstava je sicer avtorsko delo igralske zasedbe, ki jo sestavljajo Jonathan Černe, Tajda Lipicer, Jakob Šfiligoj, Nejka Berce Čeligoj, Borut Petrović in Teodora Komlenić. Tilen Oblak je bil asistent, dramaturg in scenarist, mentorici dijakov pa Tereza Gregorič, dramaturginja v SNG Nova Gorica in vodja AMO, in Urša Adamič. Predstavo so premierno zaigrali v četrtek, ponovili pa v petek in navdušili občinstvo vseh generacij.

Do izraza je prišla predvsem komika mladih igralcev, ki so jo razvili sami, ter njihova interpretacija največjih evropskih dramskih del. Šesterico mladih igralcev čakajo v prihodnje gostovanja v Gledališču Glej v Ljubljani ter v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice.


Najbolj brano