Propadajočemu svetu bodo Zmelkoow pomahali v slovo

Napočil je čas, ko bo najbrž spet zmanjkalo toaletnega papirja, moke in testenin. Čas, ko bomo morali objeti svoje bližnje in se skriti v bunkerje. Vsaj tako pravijo Zmelkoow. No, tega ne jemljejo “zdravo za gotovo”, le preventivno se poslavljajo od sveta. V portoroškem Avditoriju namreč prirejajo svoj “največji poslovilni koncert - zadnjič”.

Zmelkoow so nedavno nastopili tudi na velikem dobrodelnem 
koncertu Istra za Slovenijo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Zmelkoow so nedavno nastopili tudi na velikem dobrodelnem koncertu Istra za Slovenijo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

PORTOROŽ > Pa kaj, če je šel po slabem ta svet, v skladbi Sendwitch prepeva Gorazd Sedmak - Goga, gonilna sila legendarnih Zmelkoow. “Svet bo eksplodiral, a še ne vem točno kdaj. Tudi če bi vedel, ne bi povedal, ker sem preračunljiva p*zda in če bi ljudem povedal, da bo svet kmalu šel k vragu, ne bi kupili naše plošče,” nam je pred kratkim zaupal. Ko nas je, leto zatem, spet obiskal na uredništvu, smo ga vprašali, kako se bo svet končal. “Zaenkrat kaže, da bo prišlo do izgoretja zaradi globalnega segrevanja. Na to kaže tudi dejstvo, da se petke ženskih čevljev vse bolj ugrezajo v asfalt.” je kot iz topa izstrelil. “Ko bodo ženske ostale ukleščene v asfaltu, je to znak, da je konec blizu,” je še dodal.

Svet se torej, prosto po Zmelkoow, poslavlja. Videli smo pandemijo, požare, nedavno pa še poplave. Morda je res napočil čas, da doživimo še pravi rockerski potres, pospremljen z zvrhano dozo humorja in cinizma, ki ga lahko postrežejo samo istrski velikani ironičnega rocka.

Gorazd Sedmak - Goga

frontman zasedbe Zmelkoow

“Svet bo eksplodiral, a še ne vem točno kdaj.”

“Prosim, Dedek Mraz, uzakoni evtanazijo za vse naše pevce, ki tako zelo trpijo,” bo odmevalo z odra Avditorija Portorož. Treslo se bo v ritmu skladb Kaj nam fali?!, Gravitacija, Bit, Poredni gosti, Po srcu poštenjak in še mnogih drugih.

“Kot se za velike koncerte spodobi, bodo seveda poskrbeli za nekaj presenečenj in izven-serijskega šova. Vabljeni torej tudi avanturisti in drugi, ki ste nagnjenji k tveganim naložbam,” so še zapisali.


Najbolj brano