Primorska je pela v Biljah (VIDEO)

Dom krajanov Negovana v Biljah je danes gostil revijo pevskih zborov Primorska poje. Občinstvo je prisluhnilo Mešanemu pevskemu zboru DSUG Gorica, Ženskemu pevskemu zboru Kriške ribice, Vokalni skupini Alikvot in tržaškemu pevskemu zboru Pinko Tomažič.

Tržaški pevski zbor Pinko Tomažič na reviji Primorska poje v 
Biljah
Tržaški pevski zbor Pinko Tomažič na reviji Primorska poje v Biljah 

BILJE > Najavljen je bil tudi Ženski pevski zbor Jezerke iz Zagorja, ki pa ga na prireditev ni bilo. A to nikakor ni pokvarilo vzdušja v dvorani, polni občinstva, željnega zborovskega petja.

Mešani pevski zbor DSUG Gorica je odpel Al' si oženjena in si muogla huodit spat, Vrtec lepi bom gradila in Lan' sem bil v gorici. Ženski pevski zbor Kriške ribice iz Križa pri Trstu je zapel Ribič moj, Gur'nci Dul'nci in U'zi n's M'rija. Oba zbora vodi Aljoša Saksida.

Zdravica, Mlatiči in Vinska so zadonele iz grl Vokalne skupine Alikvot iz Postojne, ki je še posebej navdušila z ubranim petjem. Zborovodji sta Luka Vetrih in Vital Jurca.

Tržaški pevski zbor Pinko Tomažič z zborovodkinjo Pio Cah se je predstavil z Varšavjanko, Un vessillo in Pesem 10. brigade, Vsi mostovi v zrak letijo, Če zapojemo veselo. S pesmijo Čez kraške gmajne tja do morja so se Pinkoti poklonili maestru Aldu Kumarju, ki letos praznuje 70-letnico. Ob koncu so se jim pri primorski himni Vstajenje Primorske na odru pridružili tudi ostali nastopajoči.


Najbolj brano