Prihaja abonma Rastem 2024!

Gledališče za otroke Svetilnik, ki deluje pod okriljem Gledališča Koper, bo sezono sklenilo z medpodročnim abonmajem Rastem. Ta je namenjen otrokom od 10. leta starosti dalje in združuje tri kulturne dogodke: ogled filmske projekcije, ogled gledališke predstave in obisk muzejske delavnice.

Dnevnik Anne Frank Foto: Jaka Varmuž
Dnevnik Anne Frank Foto: Jaka Varmuž

Večpodročni kulturni abonma Rastem, ki je nastal v sodelovanju Gledališča Koper, Zavoda za razvoj kulture in družbe Otok in Pokrajinskega muzeja Koper, v ospredje postavlja obogatitev kulturnih izkušenj mladega gledalca ter krepitev kulturno-umetnostne vzgoje na lokalni ravni. Nastal je z željo po razvoju kulturne pismenosti in širjenju obzorij ter spodbuja različne vidike otrokovega razvoja, od ustvarjalnosti in komunikacije do socializacije in čustvene inteligence.

Imetniki abonmaja bodo svoje kulturno popotovanje začeli v petek, 17. maja, ob 19. uri, ko si bodo v mali dvorani Gledališča Koper ogledali norveški film o zaupanju, prijateljstvu in velikem pogumu mladih posameznikov z naslovom Preko meje (2020). Gre za zmagovalca EFA evropske nagrade mladega filmskega občinstva 2021, ki bo kot predfestivalska projekcija mladim na ogled s slovenskimi podnapisi. O preteklih in dandanašnjih vojnah - skozi najstniške oči - bo 22. maja ob 18. uri v veliki dvorani gledališča spregovorila plesna pripoved Dnevnik Ane Frank. Predstava, ki je nastala v produkciji Gledališča Koper, na odru prepleta različne umetniške izraze (gledališče, ples in glasbo) ter predstavi Anino življenje v skrivališču ter njeno osebno doživljanje sveta. Ogledu filmske produkcije in gledališke predstave bo v soboto, 1. junija, ob 10. uri sledil še obisk muzejske delavnice z naslovom Voda v zgodovini Kopra, ki jo pripravlja Pokrajinski muzej Koper. Udeleženci bodo ob gostujoči razstavi Herman Lisjak Vódi po vôdi odkrivali zanimivosti o vodi, razmišljanju o njenem pomanjkanju, podnebnih spremembah in onesnaževanju, hkrati pa spoznavali Koper in zgodovino oskrbe mestnega jedra s pitno vodo.

Vpis v abonma bo potekal od 18. aprila do 16. maja pri blagajni Gledališča Koper.


Najbolj brano