Predstava predstave DO LUNE IN NAZAJ / Brezmejni triptih na odru SNG Nova Gorica

Luč sveta bo drevi ob 20. uri ugledala plesna predstava TO THE MOON AND BACK / DO LUNE IN NAZAJ / Borderless Triptych / Brezmejni triptih, ki je nastala v koprodukciji SNG Nova Gorica, GO!2025 in MN Dance Company.

Tematika, ki jo obravnavajo v predstavi,  zadeva človeško domišljijo, ki so jo vedno burile ideje o življenju izven tega sveta.  Foto: Aljosa Kravanja
Tematika, ki jo obravnavajo v predstavi, zadeva človeško domišljijo, ki so jo vedno burile ideje o življenju izven tega sveta.  Foto: Aljosa Kravanja

NOVA GORICA > Brezmejni triptih so tri zgodbe, ki sta jih poleg Michala Rynije in Nastje Bremec Rynia iz kolektiva MN Dance Company, sta koreografirala še Italijana, Francesco Gammini in Luca Signoretti.

Predstavo bo odplesal prvi stalni plesni ansambel sodobnega plesa na Goriškem. Slednjega sta seestavila Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia, ki sta sta pred tremi meseci pripravila avdicijo, na katero se je prijavilo preko 800 plesalcev z vsega sveta. Zasedba prvega mednarodnega plesnega ansambla, ki bo na velikem odru SNG Nova Gorica premierno nastopila v nedeljo, je torej sledeča: Nastja Bremec Rynia, Denise Camassa, Noemi Capuano, Eri Nishibara, Michal Rynia in Luka Vodopivec, sodelovali bosta tudi Atara Fink in Clémence Olivier, ki sta na študijski izmenjavi. Gre za prvo predstavo na poti do končnega multimedijskega performansa BORDERLESS BODY / BREZMEJNEGA TELESA, ki se umešča v program GO! 2025.

Predstavo so premierno uprizorili že včeraj, ponovili pa jo bodo drevi ob 20. uri na velikem odru SNG Nova Gorica.


Najbolj brano