Pesmi upora na plaži

Na poletnem prizorišču na plaži v Valdoltri bo v soboto zvečer donela pesem upora. Na povabilo ankaranske zveze borcev ob 19. uri v goste prihaja Ženski pevski zbor Kombinat. Vstop je prost.

Kombinatke, ki letos praznujejo 11. rojstni dan, bodo v soboto 
zvečer nastopile na plaži v Valdoltri. Foto: David Verlič
Kombinatke, ki letos praznujejo 11. rojstni dan, bodo v soboto zvečer nastopile na plaži v Valdoltri. Foto: David Verlič

Cenimo svoj jezik, zagovarjajmo mir med narodi in med vsemi nami, spoštujmo delo, ki je edina vrednota življenja in napredka, zahtevajmo ukrepanje države proti ekstremistom. Naj nam bodo junaki, ki so dali življenja za te ideale, luč, ki nam kaže pot naprej. Tako so v vabilu sobotnega večera z naslovom Pesmi upora - odgovor na krivice in nasilje zapisali organizatorji - Združenje borcev za vrednote NOB Ankaran v soorganizaciji z Občino Ankaran. Pred koncertom ŽPZ Kombinat bo zbrane nagovorila Poljanka Dolhar, novinarka Primorskega dnevnika in predsednica Slovenskega kluba iz Trsta. ŽPZ Kombinat je bil ustanovljen na dan upora 27. aprila 2008 v ljubljanskem Rogu. Pevke, ki jih vodi Mateja Mauri, pojejo pesmi upora z vsega sveta. Združujeta jih pesem in prepričanje, da je upor ena od osnovnih človekovih pravic.


Najbolj brano