Na RTV prihaja prenovljena oddaja Arena, pogled naprej. Prvo oddajo bo vodila Elen Batista Štader

Kot so sporočili z Radiotelevizije Slovenija, bo prenovljena oddaja Arena, pogled naprej nekakšno nadaljevanje dosedanje pogovorne oddaje Arena z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof.

Elen Batista Štader Foto: Adrian Pregelj
Elen Batista Štader Foto: Adrian Pregelj

LJUBLJANA > V oddaji bodo gostovali številni strokovnjaki in predstavniki pristojnih ustanov, ki bodo odgovarjali na številna vprašanja o tem, kje bodo prizadeti v poplavah živeli v prihodnje, kdo bo finančno pomagal ljudem v stiski, kdaj se bo začela gradnja nadomestnih nastanitev in kdo bo do njih upravičen.

“Novinarji Informativnega programa TV Slovenija bodo preverjali, kako poteka popoplavna obnova, kje prihaja do zastojev in zakaj, ter kaj še bi bilo potrebno storiti, da bomo kot družba solidarni, učinkoviti in usmerjeni v prihodnost,” so sporočili z RTVS.

Prva oddaja bo na sporedu že v ponedeljek ob 21. uri, vodila pa jo bosta Jan Novak in nekdanja voditeljica Dnevnika Elen Batista Štader. Urednica oddaje bo Vesna Pfeiffer.

“Oddaja Arena, pogled naprej bo zapolnila informativno vrzel, ki je nastala po usodnih poplavah, in s tem izpolnila pričakovanja javnosti in poslanstvo javnega medija. Gledalke in gledalci od Televizije Slovenija upravičeno pričakujejo tudi servisne informacije, možnost soustvarjanja vsebin ter preverjanje uresničevanja vladnih obljub o pomoči prizadetim v poplavah, transparentnost odločanja in porabe javnega denarja,” so še zapisali v izjavi za javnost.


Najbolj brano