Mojster novodobnega synthwavea Carpenter Brut prvič v Sloveniji

V zadnjem desetletju je med glasbenimi navdušenci nenavadno poraslo zanimanje za futuristične zvočne kulise osemdesetih let prejšnjega stoletja. Eden izmed vodilnih predstavnikov tako imenovanega novodobnega synthwavea Carpenter Brut bo prihodnji torek prvič nastopil na slovenskih tleh.

V Kino Šiška prihaja Carpenter Brut.  Foto: Facebook / Carpenter Brut
V Kino Šiška prihaja Carpenter Brut.  Foto: Facebook / Carpenter Brut

LJUBLJANA > V Ljubljanskem Kinu Šiška bo prihodnjo sredo nastopil francoski mojster nostalgičnih melodij, futurističnih sintov in mastnih riffov Franck Huesco alias Carpenter Brut.

Relativno nov glasbeni žanr, ki navdih črpa iz glasbe osemdesetih let prejšnjega stoletja, si je v zadnjih letih priljubljenost zgradil prek filmov in serij, kot sta Drive in Stranger Things. Za slednja je del zvočne kulise prispeval tudi sam Carpenter Brut.

Na svojem prvem nastopu v Sloveniji bo postregel s svojim novim celovečernim albumom Leather Terror, ki nadaljuje srhljivo pripoved prejšnjega celovečerca Leather Teeth. Na novem ploščku se Carpenter Brut vedno bolj spogleduje s svojo staro ljubeznijo, starošolskim thrash metalom, v skladu s tem je na albumu tudi večji poudarek na vokalih, ki prihajajo iz grl gostujočih vokalistk in vokalistov zasedb Ulver, Tribulation, Gunship, The Dillinger Escape Plan in Converge.

Kot se za “osemdeseta” spodobi, se v Šiški obeta do potankosti dodelan, z neonskimi lučmi in psihadeličnimi projekcijami podkrepljen nastop, ki bo obiskovalce odpeljal v preteklost in prihodnost naenkrat.

Na turneji mu družbo dela rojakinja Sierra, ki je v svoj synthwaveovski golaž vmešala še melanholične elemente darkwavea in EBM-ja.


Najbolj brano