Koala Voice: “Koprska publika se zelo rada slači” (FOTO)

Medtem, ko so nekateri še “prihajali k sebi” od polpreteklega kulturnega praznika, je istrska mladež že hitela z manifestacijo pustne norčavosti in na predvečer pustne sobote odšla v Center mladih Koper, kjer so pred zavidljivo množico ljudi nastopili nizozemski The Vices in Kisovčani Koala Voice, ki jih je koprska publika že davno tega “posvojila” in vzela za svoje.

Vselej živahni Koala Voice se radi vračajo v Koper ...   Foto: Dejan Putrle
Vselej živahni Koala Voice se radi vračajo v Koper ...  Foto: Dejan Putrle

KOPER > Koncertni cikel MjuziKšok, ki ga že peto leto zapovrstjo prireja Klub študentov občine Koper (KŠOK), se je med domačini že dodobra ustalil. Prav tako so v slovenski Istri že dobro ustaljeni tako rekoč stalni gostje KŠOK-ovega cikla, indierockerji Koala Voice, ki 46,6-kilometrski priobalni pas naše kokoške obiščejo vsaj dvakrat letno. “V Koper radi prihajamo, ker je vse zelo 'na chill'. Nobenega pričkanja ni, predvsem pa vedno dobro jemo, sploh pri Tinetu” v smehu pove basist Tilen Prašnikar in zdrdra meni, ki so jim ga postregli v koprski gostilni Pri Tinetu, kamor zdaj že tradicionalno zahajajo pred svojimi nastopi v Kopru.

Da je istrska publika bolj divja kot drugod po Sloveniji, pa meni pevka Manca Trampuš. “Več je rock'n'rolla. Tak občutek imam od prvega koncerta, ki smo ga imeli tu,” meni karizmatična vokalistka. Z njo soglaša tudi bobnar Miha Prašnikar, ki istrsko publiko pojmuje kot 'golo'. “Koprska publika se na naših koncertih zelo rada slači,” poudari in prasne v smeh.

O pesmi za sramežljive zaljubljence

Koala Voice so sicer pred kratkim izdali novo skladbo, ki napoveduje prihod novega albuma, nosi pa naslov Tebe imam rajši od drugih. “To je en tak komad za sramežljive zaljubljence,” nam zaupa Manca, sicer avtorica besedila. “Za tiste, ki nam je težko nekomu v obraz povedati, da ga imamo radi in to raje 'zapakiramo' v nekoliko drugačen stavek,” še dodaja Trampuš.

Koala Voice so v petek že tako “goli” koprski publiki, poleg starejših uspešnic razgalili še nekaj skladb s prihajajočega albuma, ki bo izšel v sredini marca.

Veliko pozornosti pa so pritegnili tudi njihovi predvozači The Vices, s katerimi so “koalci” izvedli nekakšno “glasbeno Erasmus izmenjavo”. Konec lanskega leta so se namreč slovenski ljubljenci odpravili na Nizozemsko, kjer so s severnimi kolegi “odpičili” krajšo turnejo, zdaj pa so jih povabili v Slovenijo, kjer so skupaj nastopili še v Ljubljani, Kopru in nazadnje še v Mariboru.


Najbolj brano