Blondinka z osmimi nominacijami za maline, Tom Hanks s tremi

Blondinka, Netflixov biografski film o Marilyn Monroe, ima skupno osem nominacij za maline; med drugim za najslabši film ter režijo in scenarij. Z oskarjem nagrajeni ameriški igralec Tom Hanks pa se letos ponaša s kar tremi nominacijami za zlate maline, priznanja, ki jih podeljujejo najslabšim filmom, so danes sporočili organizatorji.

Blondinka, Netflixov biografski film o Marilyn Monroe, ima skupno 
osem nominacij za maline; med drugim za najslabši film ter režijo 
in scenarij.
Blondinka, Netflixov biografski film o Marilyn Monroe, ima skupno osem nominacij za maline; med drugim za najslabši film ter režijo in scenarij.  

LOS ANGELES > Hanks je nominiran tako v kategoriji za glavno kot stransko moško vlogo.

60-letni Hanks si je prislužil nominacijo za najslabšega igralca za vlogo Gepetta v Disneyjevem filmu Ostržek. Prav tako je nominiran za malino za stransko vlogo glasbenega menedžerja Toma Parkerja v biografskem filmu Elvis ter v kategoriji najslabši filmski par, kar si je Hanks prislužil zaradi svoje filmske maske iz lateksa in smešnim naglasom v filmu Elvis.

Za najslabšega igralca je nominiran tudi ameriški igralec in prav tako že dobitnik oskarja Jared Leto (51). Nominacijo za malino mu je prinesla vloga vampirskega antijunaka Morbiusa. Priredba stripa je sicer prejela skupno pet nominacij za maline, med drugim v glavni kategoriji najslabši film.

Sedem nominacij za maline ima komedija Good Mourning, ki sta jo režirala glasbenika Machine Gun Kelly in Mod Sun.

Med nominirankami za maline za najslabše igralke sta med drugim Bryce Dallas Howard (Jurski svet: Prevlada) in Diane Keaton (Mack & Rita).

Maline je leta 1980 začel podeljevati filmski navdušenec John Wilson kot protiutež prestižnim oskarjem. Prejemnike malin tradicionalno objavijo dan na predvečer podelitve oskarjev, ki bo letos predvidoma 12. marca. Ameriška filmska akademija naj bi sicer v torek razglasila nominacije za oskarje.


Najbolj brano