Dobrodelno v ritmu Kocjančičevih melodij

Zimzelen glasbeni spomin, ki ga je zapustil glasbenik Danilo Kocjančič, je v dvorani OŠ Koper znova pospremil dobrodelno prireditev združenih klubov Lions, izkupiček iz prodanih vstopnic in dobrodelnih prispevkov pa namenil društvu Palčica Pomagalčica.

Oktet Aljaž je navdušil z vrhunsko priredbo skladbe Anita ni 
nikoli. Foto: Branko Furlanič
Oktet Aljaž je navdušil z vrhunsko priredbo skladbe Anita ni nikoli. Foto: Branko Furlanič

KOPER > Lions klub Izola-Isola je v soorganizaciji z Lions klubi Ankaran – Istra, Koper-Capodistria, Sežana, Zarja Portorož in ob pomoči sponzorjev le štiri mesece po izolski premieri izpeljal še en koncert Ujemi svoje sanje. Z izkupičkom obeh koncertov, nabralo se je že 10.000 evrov, bodo pomagali otrokom, ki s svojim talentom želijo seči višje, a jim življenjske okoliščine tega ne omogočajo. Omogočili jim bodo obiskovanje glasbene šole, športnih in kulturnih dejavnosti, odhod na tabore ...

Ob prepevanju uspešnic velikana slovenske glasbe Danila Kocjančiča, ki nas je zapustil pred desetimi leti, in ob spremljavi pihalnih orkestrov Izola in Marezige pod vodstvom dirigentov Mirka Orlača, ki je napisal tudi vse priredbe za orkester, in Andraža Cenciča so pred dodobra naolnjeno dvorano nastopili skupina Prizma, Oktet Aljaž, Drago Mislej – Mef, Lea Sirk, Boštjan Velkavrh, Lara Baruca in Žiga Rustja, za konec pa so zazveneli tudi v pevski zbor povezani učenci osnovnih šol iz Izole in Kopra, kio so spremljali pevko Lano Hrvatin. Vsi nastopajoči so se v dober namen odpovedali honorarjem. Izbor Kocjančičevih skladb je bil pester, največje presenečenje večera je pripravil Oktet Aljaž z vrhunsko poslastico, priredbo skladbe Anita ni nikoli, medtem ko je Mef iz prašnega predala izvlekel premalokrat zaigrano pesem Alojzija. Večer sta povezovala Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Društvo Palčica Pomagalčica, ki ga vodi Larisa Štoka, denar za otroke, ki živijo v težkih razmerah, zbira še dalje – nakazila je možno oddati s pošiljanjem sporočila POMAGAMO10 na 1919.


Najbolj brano