Zloraba negotovinskega plačilnega sredstva na Goriškem

Novogoriški policisti so včeraj prejeli prijavo zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Po prvih zbranih podatkih je storilec na neznan način pridobil zapis oziroma prepoznavo plačilne kartice oškodovanca in nato s pridobljenimi podatki opravil več transakcij v vrednosti nekaj tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa Leo Caharija Boštj
Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa Leo Caharija Boštj

PRIMORSKA > Včeraj dopoldne so policisti obravnavali vlom v zbirnem centru v Idriji, kjer je neznanec vstopil v omenjeni center in vlomil v elektro omarico.Ukradel je več krmilnikov in drugih elektronskih komponent in tako oškodovancu (občini Idrija) povzročil za približno 2000 evrov škode.

Gradišče nad Prvačino: med delom na polju se je huje poškodoval občan

Danes so policisti prejeli tudi obvestilo o delovni nezgodi na območju naselja Gradišče nad Prvačino, kjer se je poškodoval starejši občan. Po prvih ugotovitvah je omenjeni moški opravljal dela na lastni njivi s pomočjo traktorja in si huje poškodoval desno nogo. Na kraj nesreče so bili napoteni tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca oskrbeli.

Sprla sta se že navsezgodaj

Včeraj, malo pred 7. uro, sta se v Kopru sprla partnerja. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega redu in miru so policisti 55-letnemu moškemu izdali plačilni nalog.

Izgubila nadzor nad vozilom in se prevrnila na bok

Včeraj okoli 10.30 se je na cesti med Šembijami in Ilirsko Bistrico zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 52-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad svojim vozilom in se prevrnila na bok. Pri tem se je lažje poškodovala. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

Povišani toni tudi v Pradah

Koprski policisti so včeraj okoli 13. ure zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali tudi v Pradah. 51-letni moški je žalil dve osebi, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Napihal več kot 1,5 promila

Danes, okoli 2.30 so policisti v Sežani ustavlili 50-letnega voznika avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal rezultat 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu tudi obdolžilni predlog.


Najbolj brano