Zasačil je predrznega kradljivca drv

Domačin iz okolice Štanjela je že pred časom policiji prijavil, da mu je neznanec na parceli v gozdu posekal nekaj dreves. Očitno je bil lastnik potem pozoren na dogajanje v gozdu, neznanca je opazil, ko je prišel po hlode. Poklical je policiste, ti pa so kradljivca ustavili s hlodi na prikolici.

V okolici Štanjela bi 58-letnik skoraj ukradel nekaj hlodovine. 
(fotografija je simbolična) Foto: PGD Postojna
V okolici Štanjela bi 58-letnik skoraj ukradel nekaj hlodovine. (fotografija je simbolična) Foto: PGD Postojna

KRAS > Pred nekaj meseci je domačin iz okolice Štanjela prijavil sežanskim policistom, da mu je v gozdu nekdo na njegovi parceli podrl nekaj hrastovih dreves, jih zvlekel na plan in pustil. Policisti so zadevo zabeležili, ker pa takrat ne oni ne lastnik niso odkrili storilca, več kot toliko niso mogli storiti.

Očitno pa je bil lastnik od takrat pozoren na dogajanje v okolici njegove parcele in v torek dočakal kradljivca, ki je prišel po 'svoja' drva. Takoj je znova poklical sežanske policiste, ki so prihiteli v okolico Štanjela in na omenjeni parceli zalotili 58-letnega moškega, ki je drva že naložil na prikolico in jih nameraval odpeljati.

Seveda so mu to preprečili, hlode je moral razložiti, domov pa je s traktorjem odvlekel prazno prikolico. Prislužil si bo ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.


Najbolj brano