Z avtom najprej v drugi avtomobil, nato v zid in na bok

21-letna voznica avtomobila je včeraj malo pred 14.30 vozila iz smeri naselja Plave proti Solkanu. V desnem preglednem ovinku med Dolgo Njivo in Mrzlekom je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na levo stran vozišča. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 59-letni voznik avtomobila, ki se je skušal umikati in preprečiti trčenje, vendar mu to ni uspelo. Po trčenju je vozilo voznice odbilo levo v obcestni zid in se je prevrnilo na bok. Pri tem je utrpela hude poškodbe. Oskrbeli so jo v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Prometni policisti bodo zoper voznico glede na vse ugotovitve podali ustrezen ukrep.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Novogoriški prometni policisti so včeraj ob 16.42 obravnavali prometno nesrečo v Šempetru pri Gorici. Vzrok zanjo je bil izsiljevanje prednosti. Udeležena voznika nista bila poškodovana. 44-letnemu povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Pijan voznik trčil v zid

Prometni policisti so sinoči ob 23.46, obravnavali prometno nesrečo v Biljah. Voznik avtomobila je vozil iz smeri Cijan križa skozi Bilje in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter se zaletel v zid. V prometni nesreči voznik in sopotnik v vozilu nista bila poškodovana. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pijan (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti bodo zoper 27-letnega povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje.

Vozil pijan

Policisti PP Tolmin so danes, 23. maja v nočnem času, na Tolminskem ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (na podlagi 113.a člena ZP-1). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodoval službeni avtomobil

Policisti so včeraj pozno popoldne obravnavali poškodbo avtomobila znamke opel v Novi Gorici. Neznanec je na prednjih desnih vratih vozila povzročil poškodbe, s čimer je gospodarski družbi po nestrokovni oceni povzročil za okoli 400 evrov škode.

E-skiro je izginil

Sinoči so policisti obravnavali tatvino električnega skiroja z dvorišča večjega objekta na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Električni skiro znamke ninebot je star leto dni in je bil zaklenjen s pletenico. Neznanec je pletenico prerezal in se z e-skirojem odpeljal, s čimer je oškodovancu povzročil za približno 700 evrov škode. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Zagorel traktor

Policisti so sinoči obravnavali požar neregistriranega traktorja v hali ob stanovanjskem objektu na območju naselja Bela (občina Ajdovščina). Lastnik je požar sam pogasil, na kraju so posredovali tudi tamkajšnji gasilci. Do vžiga je prišlo zaradi stika na električni napeljavi; pogorela je instalacija okoli armaturne plošče. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 5000 evrov škode. Policisti so tujo krivdo izključili.


Najbolj brano