Vnaprej nakazala kupnino, plašča pa ni bilo

Na Policijski postaji Piran se je zglasila 38-letna ženska in prijavila spletno goljufijo. Preko aplikacije facebook marketplace je opazila, da nekdo prodaja plašč. Oškodovanka se je s prodajalcem dogovorila za nakup in mu vnaprej nakazala celotno kupnino v znesku 100 evrov, vendar ji prodajalec plašča ni odposlal. Sledi kazenska ovadba.

 Foto: Sašo Švigelj
Foto: Sašo Švigelj

PRIMORSKA > Postojnski policisti so v petek ponoči ustavili 44-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Tahograf ni deloval pravilno, vozilo je bilo pretežko

Koprski prometni policisti so v petek ustavili 48-letnega voznika tovornega vozila in med postopkom ugotovili, da mu tahograf ne deluje pravilno. Odredili so mu izredni tehnični pregled, kjer so bile ugotovljene nepravilnosti, zaradi katerih vozilo ne sme biti udeleženo v prometu. Vozilo so izločili iz prometa in mu začasno odvzeli registrske tablice. Ravno tako so odredili tehtanje tovornega vozila, kjer je bilo ugotovljeno, da je prekoračena osna obremenitev za 17 odstotkov. Vozniku so izdali plačilni nalog, zoper pravno osebo pa so policisti uvedli hitri postopek.

Iz blagajne trgovine izginilo 500 evrov

policiste so v petek dopoldne obvestili o vlomu v eno od trgovin v Kopru. Neznani storilec je pregledal notranjost in iz blagajne ukradel okoli 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Brez izpita

Postojnski policisti so v petek Pivki ustavili 45-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 39-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Policisti so v nedeljo v Kopru ustavili 51-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Ukradli bakrene cevi

Iz četrtka na petek so neznani storilci vlomili v enega od prostorov na gradbišču v Portorožu, od koder so ukradli več bakrenih cevi. Lastnika so oškodovali za 2000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Hitri test pozitiven na amfetamine

Postojnski policisti so v petek popoldne v Pivki ustavili 36-letnega voznika avtomobila, ki pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri test na droge je bil pozitiven na amfetamine. Strokovni pregled je odklonil. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Kratek stik povzročil požar

V petek zvečer je v enem od poslovnih prostorov na Serminu zaradi kratkega stika prišlo do požara na enem od strojev. Požar so že pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni sami.

Mladeniči so vpili

Policiste so v petek zvečer napotili pred enega od poslovnih prostorov v Postojni, kjer naj bi skupina mladeničev vpila. Policisti so skupino izsledili, enemu od njih, 21-letnemu Postojnčanu, pa so zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe izdali plačilni nalog.

Hitri test pozitiven na kokain

Koprski policisti so v soboto ponoči ustavili 42-letnega voznika avtomobila. Hitri test na droge je bil pozitiven na kokain. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Zasegli drogo

Koprski policisti so v soboto zgodaj zjutraj 24-letniku zasegli manjšo količino kokaina. Sledi hitri postopek.

Na mejnem prehodu Starod so policisti 39-letnemu državljanu Srbije zasegli manjšo količino droge. Sledi hitri postopek.

Zasegli predelan moped

Prometni policisti so 17-letnemu Pirančanu zasegli moped, saj je bil predelan tako, da je presegal največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Prijel jo je za vrat

Koprski policisti so v soboto dopoldne pohiteli v stanovanje, kjer sta se sprla zakonca. Moški je med prepirom žensko prijel za vrat in jo odrinil. Izdali mu bodo plačilni nalog.

Hitri test pozitiven na kanabis

V Postojni so policisti v soboto ustavili 32-letnega voznika avtomobila, pri katerem je bil hitri test pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil. Vozniku so policisti odredili pridržanje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ukrajinec prevažal Sirce in Somalca

Policisti so v soboto popoldne na območju Ilirske Bistrice kontrolirali 37-letnega Ukrajinca, ki je vozil avtomobil volkswagen bora, poljskih registrskih oznak. Ustavljen je bilo ob vozišču, blizu pa so policisti izsledili tri Sirce in Somalca, ki so samovoljno zapustili azilni dom. Ponovno so izrazili namero za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom, zoper Ukrajinca pa sledi kazenska ovadba.

Odklonil hitri test na droge

Na območju Sežane so koprski prometni policisti v soboto ustavili 23-letnega voznika avtomobila. Odredili so mu hitri test na droge, a ga je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Sin očeta udaril v glavo

Iz izolske bolnice so policiste v soboto obvestili, da imajo v obravnavi moškega, ki ga je v glavo udaril njegov sin. Moški je bil lažje poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba.

Preglasna glasba

V soboto malo po 23. uri so policiste obvestili o glasni glasbi na območju Kozine. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

Policisti so v nedeljo ponoči na Škofijah zaradi nezanesljive vožnje ustavili 57-letnega Italijana, voznika avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter na kraju izrekli globo.

Motila nočni počitek

Zaradi kršenja nočnega počitka so piranski policisti 23-letnici v nedeljo izdali plačilni nalog.

Namesto največ 90 je vozil 150 kilometrov na uro

V nedeljo sredi dneva so policisti na Kozini ustavili 50-letnega voznika avtomobila, ki so mu predhodno izven naselja, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, izmerili hitrost 150 kilometrov na uro. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Nista bila od Telekoma

Policiste so v nedeljo zgodaj popoldne obvestili o drzni tatvini na območju Postojne, do katere je prišlo 1. marca. Do ene od stanovanjskih hiš sta prišla neznanca, ki sta se oškodovanki predstavila kot delavca Telekoma. Medtem ko je eden govoril z žensko, je drugi izkoristil njeno nepazljivost in iz hiše ukradel nakit ter jo s tem oškodoval za 1500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Izogibala se je mački in padla

Med Šmarjami in Bošamarinom se je v nedeljo kolesarka izogibala mucki, ki ji je pritekla na cesto. Med umikanjem je padla in se lažje poškodovala.

Oče udaril sina

V Postojni je prišlo do prepira med očetom in sinom, med katerim je oče sina udaril v obraz. Zoper očeta sledi hitri postopek.

Plačal bo, ker je vpil

V nedeljo malo pred 23. uro je na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Divači vpil 36-letni moški, s čimer je vznemirjal tam stanujoče. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Razgrajal je in odrival druga dva

V enem od stanovanj na območju Kopra so se v nedeljo sprli trije moški. Pri tem je 30-letnik razgrajal in druga dva odrival. Policisti so mu izdali plačilni nalog.


Najbolj brano