Vlomili v pastirsko kočo na Čavnu

Policija je bila včeraj obveščena o nedavnem vlomu v pastirsko kočo na Čavnu, v Trnovskem gozdu pri Kuclju. Po sedanjih ugotovitvah vlomilec ni odnesel ničesar, nastala pa je škoda za približno 200 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Policisti so v soboto obravnavali vlom v hišo na območju naselja Šmarje pri Ajdovščini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času od petka, 17. novembra popoldne, do sobote, 18. novembra dopoldne, vlomil vhodna vrata in vstopil. Po prvih podatkih je ukradel gotovino in zlatnino, višino nastale škode oškodovanci še ocenjujejo. O kaznivem dejanju je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz tovornjaka ukradel gorivo

Včeraj zvečer je bila policija obveščena o tatvini goriva na parkirišču počivališča Mlake ob hitri cesti pri Vipavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec med vikendom pristopil do tujega tovornega vozila znamke Mercedes Benz, litvanskih registrskih številk, in iz rezervoarja vozila iztočil približno 150 litrov dizelskega goriva. S tem je gospodarski družbi iz Litve povzročil za 240 evrov škode. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec kraj kaznivega dejanja zapustil in odšel neznano kam. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti o vseh ugotovitvah kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčil v brežino in izgubil oblast nad vozilom

Danes ob 5.53 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Grgar-Grgarske Ravne, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedaj zbranih podatkih je 37-letni voznik avtomobila peljal po lokalni cesti iz smeri naselja Grgarske Ravne proti Grgarju.

Med vožnjo na omenjeni relaciji, kjer vozišče poteka v desni nepregledni ovinek po klancu navzdol, ni vozil na zadostni razdalji od desnega roba vozišča, da bi promet potekal normalno. Z vozilom je zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v brežino, kmalu zatem izgubil oblast nad vozilom, na koncu pa je vozilo odbilo v levo čez vozišče ter se ustavilo izven vozišča. V prometni nesreči se je voznik predvidoma lažje poškodoval. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli jin ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometna nesreča na cesti Branik-Štanjel

Danes ob 6.58 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Branik-Štanjel, kjer sta trčili dve osebni vozili. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovil, da je voznica avtomobila peljala v smeri Branika in v preglednem ovinku prehitevala neznan tovorni avtomobil. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal voznik avtomobila. Pred trčenjem se je voznica z vozilom umikala levo, voznik pa desno na travo, kjer je med njunimi vozili prišlo do trčenja. Njegovo vozilo je po trčenju zapeljalo v bližnje trte, vozilo povzročiteljice pa je obstalo na vozišču.

V prometni nesreči se je voznik predvidoma huje poškodoval, prav tako je bila poškodovana voznica avtomobila. Na kraju so poleg novogoriških policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila ter jo predali reševalcem NMP Nova Gorica. Zoper povzročiteljico prometne nesreče bo glede na vsa ugotovljena dejstva podan ustrezen ukrep.

Zapeljal v jarek

Včeraj ob 18.15 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju naselja Neblo. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik avtomobila, državljan Italije, vozil po regionalni cesti iz Neblega v smeri Italije. Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku s cestišča zapeljal v obcestni jarek, vozilo je bilo prevrnjeno na streho. Voznik po nezgodi zdravniške pomoči ni iskal. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper povzročitelja prometne nesreče je bil na okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

Poškodoval se je pri žaganju drv

V soboto dopoldne je bila policija obveščena, da se je v okolici Tolmina z motorno žago poškodoval starejši občan. Slednji je na svoji domačiji na Tolminskem žagal drva in se lažje poškodoval. Kasneje so ga zdravniško oskrbeli v tolminskem zdravstvenem domu. Policisti so tujo krivdo izključili.

Vozili pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

Včeraj okoli 4. ure zjutraj so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 27-letnega voznika avtomobila, državljana Italije, in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti včeraj ob 2.30 na Goriškem ustavili in kontrolirali voznika avtomobila. Rezultat je pokazal 0,13 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako mu je bil v nadaljevanju postopka odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na kokain, zato so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo glede na rezultate analize podali ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 2. ure so policisti v Dornberku ustavili in kontrolirali voznika avtomobila. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako ga čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V soboto zvečer so policisti na območju Volčje Drage ustavili in kontrolirali voznika avtomobila in mu v nadaljevanju odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na kanabis in kokain, zato so vozniku odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.


Najbolj brano