Vlomilci na koprski Mudi

Koprski policisti so danes še poizvedovali za storilcem, ki je bil ponoči na vlomilskem pohodu po starem mestnem jedru. Vlomil je v trgovino in lokal, v še eno trgovino pa mu ni uspelo priti.

Policisti so danes opravili ogled kraja. Foto: Jasmina Lehpamer
Policisti so danes opravili ogled kraja. Foto: Jasmina Lehpamer 

PRIMORSKA > Policisti so bili danes v gostinskem lokalu na Mudi, v trgovini v Župančičevi ulici in tisti na Gortanovem trgu. Zjutraj so najprej dobili obvestilo o vlomu v trgovino z oblačili, odprta pa naj bi bila še ena vrata.

Kasneje so ugotovili, da je nepridiprav vlomil tudi v gostinski lokal na Mudi, od koder je odnesel manjšo vsoto denarja. Ni pa mu uspelo priti v prostore prodajalne na Gortanovem trgu oziroma na stopničkah. Vse kaže, da so bila vrata pretrd oreh za nepridiprava.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivih dejanj, zavarovali morebitne sledi in druge dokaze, ki bi jih pripeljali do storilca. Da lastniki oziroma najemniki trgovin, gostinskih lokalov in drugih poslovnih prostorov ne bi bili preveč lahka tarča vlomilcev, lahko veliko storijo tudi sami. Policisti so doslej že večkrat opozorili, da lahko lastniki poslovnih prostorov veliko za varnost naredijo že z majhnimi vložki v ključavnice, vrata in drugo opremo. Organizirali so tudi predavanja na to temo, a odziva med občani skorajda ni bilo.

S plovila ukradli motor

S plovila, privezanega v Seči, so neznanci ukradli izvenkrmni motor znamke mercury F20, reflektor, sončni kolektor z baterijo, kompas, sidrni motor z verigo in sidrom, črpalko za vodo, šest bokobranov, tri rezervoarje za gorivo in platno za zapiranje krmnega dela. Škode je za 4000 evrov.

49-letnik z motorjem trčil v avtomobil

Včeraj okoli 16.30 je na Cesti na Markovec v Kopru 49-letna voznica osebnega avtomobila ustavila pred prehodom za pešce, ko ji je v zadnji del vozila trčil voznik motornega kolesa. Po trčenju ji je pokazal dovoljenje za prebivanje, zatem pa zapustil kraj. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je motorno kolo last 33-letnika, ki nima vozniškega dovoljenja. Izdali so mu plačilni nalog (ker je posodil vozilo osebi, ki nima vozniškega dovoljenja). Ugotovili so tudi, da je motor vozil 49-letnik, ki je prav tako brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Voznik avtomobila zbil kolesarja

Včeraj ob 17.10 so policisti prejeli obvestilo, da je pri Šaredu voznik osebnega avtomobila zbil kolesarja, nato pa odpeljal dalje. Na kraju so policisti ugotovili, da je 16-letnik vozil kolo od Šareda proti Kortam, ko ga je pričel prehitevati osebni avtomobil. V tem trenutku je z nasprotne smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo, voznik, ki je prehiteval, pa je trčil v kolo, ker ni imel dovolj bočne razdalje. Kolesar se je pri padcu poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico.


Najbolj brano