V tričetrt ure tri vozila v odbojno ograjo, eno v jarek

Na primorski avtocesti so policisti in gasilci včeraj zabeležili nenavadno sosledje dogodkov. V približno pol ure se je trikrat zgodilo, da je vozila zaneslo v odboj no ograjo.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Najprej je ob 13.02 na avtocesti Divača–Senožeče terensko vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v odbojno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator ter nevtralizirali motorne tekočine.

Slabih 15 minut zatem, ob 13.16, se je podobno zgodilo na sežanskem kraku avtoceste pri razcepu Gabrk. Tokrat je v odbojno ograjo trčil osebni avtomobil, na srečo niti v tem primeru ni bilo poškodovanih. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Prav na tem odcepu je ob 13.31 še eno osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana so znova zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator ter tokrat tudi z vitlom potegnili vozilo z odbojne ograje.

Že četrt ure zatem, ob 13.47, so morali gasilci ZGRS Sežana znova na intervencijo, tokrat na cesti Šmarje pri Sežani–Križ, kjer je osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana ter izvlekli vozilo iz jarka na cesto. Poškodovano voznico so reševalci NMP odpeljali v SB Šempeter.

Na hitri cesti vozilo na streho

Že malo po poldnevu pa se je na vipavski hitri cesti v bližini Dobravelj osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP Ajdovščina oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Zgorela zapuščena hiša

V basi Slapnik v občini Brda pa je v noči na soboto gorela zapuščena hiša. Posredovali so gasilci PGD Dobrovo in novogoriški gasilci, Hišo, ki je v celoti pogorela, so pogasili, prav tako približno 200 kvadratnih metrov trave in podrasti, ki sta zagorela ob objektu.


Najbolj brano