V Šalari voznik avtomobila napadel 17-letnega motorista

Včeraj ob 11.44 je bila policija obveščena, da je na bencinskem servisu MOL v Šalari moški napadel fanta. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 17-letni fant vozil motorno kolo iz smeri Šalare proti krožišču na Šmarski cesti. Na tem odseku ga je objestno prehitel voznik avtomobila in ga skoraj bočno zadel.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V križišču ga je voznik motornega kolesa dohitel in skozi odprto okno opozoril, da naj bo bolj previden pri vožnji. To je voznika avtomobila razburilo, nakar je ob izstopanju iz vozila z vrati podrl motorno kolo ter fanta večkrat udaril po čeladi, ga podrl na tla in še nekajkrat brcnil, zatem pa s kraja odpeljal še pred prihodom policistov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zadevo preiskujejo v smeri kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba.

Iztegnjenemu sredincu je sledil udarec

Zaradi počasne vožnje v enem od križišč v Kopru sta se včeraj ob 13.33 sprla voznika. Najprej je 18-letni voznik drugemu vozniku pokazal sredinca, nakar je 43-letni voznik zapeljal za njim, ob zaustavitvi pristopil do mlajšega in ga udaril. Obema so policisti izdali plačilni nalog.

Moped bi dosegel hitrost kar 88 kilometrov na uro

Koprski policisti so včeraj ob 8.22 v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda. Ker je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 kilometrov na uro, so mu policisti odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped doseže hitrost kar 88 kilometrov na uro. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

S parkirišča izginil skuter

Iz parkirišča v Olmu je neznanec ponoči ukradel skuter znamke piaggio zip 50, mat sivo zelene barve, z nameščeno registrsko tablico KP3E-K3. Lastnika je s tem oškodoval za 2200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Izpred hiše ukradli kolo

Izpred hiše v Serminu je neznanec ponoči ukradel kolo znamke X-Fact, zelene barve, velikost 26 col. Lastnika je oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Avto ostal brez tablic

Z avtomobila, parkiranega na Fornačah, je neznanec ukradel registrski tablici KPEK-648. Sledi kazenska ovadba.

Avto so mu zasegli

Koprski policisti so ob 11.15 v Pradah ustavili 26-letnega voznika avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu avtomobil zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Družinski prepir v Divači

Včeraj ob 11.18 je bila policija obveščena o družinskem prepiru v Divači. 58-letnemu moškemu, ki je partnerko med prepirom udaril, so policisti izdali plačilni nalog.

Pred Postojnsko jamo so jim izmaknili denar

Včeraj ob 12.46 je bil dežurni OKC koprske policijske uprave obveščen, da so se na blagajni Postojnske jame zglasili državljani Italije ter naznanili, da pogrešajo 300 evrov. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznanec pristopil do 52-letne državljanke Italije v času, ko se je ta nahajala v koloni za nakup vstopnice, ter ji na drzen način iz denarnice, ki jo je imela v nahrbtniku, ukradel 300 evrov.

Policisti so z zbiranjem obvestil pridobili opis možnih storilk in kmalu v neposredni bližini prijeli dve ženski, 24-letno in 56-letno državljanko Bosne in Hercegovine. Policisti so med varnostnim pregledom pri eni od njih našli 300 evrov, ki jih je predhodno ukradla zgoraj navedeni turistki. Obe ženski so policisti pridržali, denar pa vrnili oškodovanki. Sledi kazenska ovadba.

Z avtom v skiro

Včeraj ob 16.30 so policijske z izolske urgence obvestili, da imajo v oskrbi 13-letnega otroka, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je vozil skiro, kjer mu je v križišču Piranske in Pristaniške ulice v Kopru odvzela prednost 43-letna voznica avtomobila. Otrok je pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek.

Voznica avtomobila zbila pešca

Včeraj ob 17.09 so policiste z izolske urgence obvestili, da imajo v oskrbi 51-letnega moškega, ki naj bi ga nekje v Kopru na prehodu za pešce zbil avto. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letna voznica avtomobila zapuščala parkirišče v Marezigah in zavijala desno proti Sv. Antonu v času, ko je omenjeni moški prečkal prehod za pešce. Voznica ga pri tem ni opazila in ga je s prednjim delom oplazila. Pri tem je utrpel lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek.

Na ankaranski plaži ukradli nahrbtnik

Na plaži v Ankaranu je neznanec ukradel nahrbtnik, v katerem je imel oškodovanec dva mobilna telefona in ključe avtomobila. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na strunjanski plaži ukradli skiro

Neznanec je na strunjanski plaži pristopil do tam parkiranega električnega skiroja znamke velocipter, bele barve z zelenimi koleščki, in ga ukradel prilastil. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Poskušal vlomiti v hišo v Hruševju

V zadnjih sedmih dneh je neznanec poskušal vlomiti v hišo v Hruševju, vendar mu to ni uspelo. Z vlamljanjem je lastnici povzročil za 300 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

Vozila je pijana

Včeraj ob 20.52 so ilirskobistriški policisti ustavili 44-letno voznico avtomobila. Odrejen ji je bil alkotest, ki je pokazal rezultat 1,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so ji policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo pa odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Trčil v parkiran avto, preizkus alkoholiziranosti je odklonil

Včeraj ob 23.59 je občan obvestil policiste, da je na parkirišču stanovanjskega bloka v njegov tam parkiran avtomobil trčil voznik drugega avtomobila. Policisti so na kraju izsledili povzročitelja, 51-letnega voznika avtomobila, ter mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Slednjega je voznik odločno odklonil, med postopkom se je policistom uprl in ni upošteval njihovih ukazov, zaradi česar so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano