V prometni nesreči huje poškodovana 39-letnica

Včeraj pozno popoldan so novogoriške policiste obvestili o prometni nesreči na Pristavi pri Novi Gorici. Ugotovili so, da je 41-letni voznik avtomobila vozil iz Nove Gorice proti Pristavi in v nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na levo stran vozišča. V istem trenutku mu je nasproti pripeljala 39-letna voznica avtomobila. Po trčenju je njeno vozilo odbilo pod cesto.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

GORIŠKA > Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so oba udeleženca prometne nesreče z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 39-letna voznica je utrpela predvidoma hude telesne poškodbe. Policisti bodo skladno z usmeritvami Okrožnega državnega 41-letnega povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva kazensko ovadili.

Na Kobariškem padel in se poškodoval 27-letni kolesar

Včeraj popoldne so policiste obvestili, da je na območju Livka (občina Kobarid) padel in se lažje poškodoval 27-letni kolesar. Bovški policisti so ugotovili, da je kolesar vozil v dolino iz Kolovrata proti naselju Livek in v desnem nepreglednem ovinku pripeljal prehitro. Nasproti mu je pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila, zato je kolesar zaviral in nato padel preko krmila kolesa. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetersko bolnišnico.

Alkoholiščine

Danes ponoči so policisti v Tolminu ustavili in kontrolirali 26-letnega kolesarja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Izdali so mu plačilni nalog.

Nič drugače ni bilo v naselju Dobrovo v Goriških Brdih, kjer so policisti ustavili in kontrolirali italijanskega voznika osebnega avtomobila, ki je “napihal” 0.65 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tudi na Kobariškem je bilo veselo, saj so tam danes dopoldne ustavili voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.85 mg/l). Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Tolminski policisti so zoper voznika ukrepali tudi zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo.


Najbolj brano