V Podgorju izginilo za 3000 evrov odpadnega železa

V Podgorju so neznanci ukradli odpadno železo, in sicer 2000 kosov podložnih plošč, vrednih 3000 evrov, sporočajo s koprske policijske uprave.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Iz kleti v Izoli so neznanci ukradli dva para smuči, dvojne pancerje, komplet štirih palic za ribolov s priključki in druge predmete. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

Vlomilec tudi v Danah ...

Včeraj popoldne je neznanec vlomil tudi v hišo v vasi Dane pri Sežani. Pregledal je prostore, zatem pa odnesel več kosov zlatnine.

... in v Ajdovščini

Včeraj je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata v pritličju stanovanjske hiše v naselju Lokavec na Ajdovskem in pregledal notranjost objekta. Po prvih podatkih si je storilec poleg manjše vsote gotovine prilastil tudi več kosov zlatnine (verižice, prstane). Lastnikom je povzročil za približno 2000 evrov škode.

V Šembijah ustavili voznika prebežnikov

Danes dopoldne, ob 9.30, so policisti v Šembijah ustavili kombi znamke volkswagen transporter s hrvaško registrsko številko. Vozil ga je 32-letni državljan Hrvaške, sopotnik je bil 33-letni državljan Kosova, v vozilu pa je bilo še sedem državljanov Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

V Goriških brdih izginil akumulator semaforja

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo, da je neznanec na gradbišču v Kojskem ukradel akumulator semaforja, vrednega približno 250 evrov.

Zablokirali sta mu zadnji dve kolesi

Včeraj, ob 10.49, so policisti prejeli obvestilo o prometnem dogodku na odseku hitre ceste H4 Razdrto - Vipava in v katerem je bilo udeleženo tuje tovorno vozilo s priklopnikom. 51-letni voznik tovornega vozila, državljan Poljske, je vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal v predor Podnanos, sta mu zablokirali zadnji dve kolesi na vlečnem vozilu. Osovino zadnjih levih koles je odtrgalo in ta je ostala na voznem pasu, kjer se je tudi močno kadilo. Ogenj je poljski voznik pogasil še pred prihodom gasilcev na kraj. V omenjenem dogodku nihče ni bil poškodovan, za poškodovano vozilo je kasneje poskrbela avtovleka. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci.


Najbolj brano