V krožišču vozil v nasprotni smeri in povzročil prometno nesrečo med drugima voznikoma

Včeraj ob 19.40 je vozniku na hitri cesti pri Kopru nasproti pripeljalo vozilo. Ob izogibanju čelnemu trčenju je zavil desno in trčil v drugega voznika. Oba sta se ustavila na bencinskem servisu.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Zatem so policisti na Operativno-komunikacijski center prejeli več klicev očividcev, ki so prijavljali vožnjo v nasprotno smer, in na kraj nemudoma poslali več policijskih patrulj. Voznika so izsledili pri izvozu za Koper-center. Ugotovili so, da je 77-letni voznik z avtomobilom peljal iz Dekanov proti Bivju. Na krožnem križišču je vstopil na hitro cesto proti Kopru, vozil pa je po nasprotnem smernem vozišču, po prehitevalnem pasu. Povzročil je nevarno situacijo, ki je imela za posledico prometno nesrečo med dvema drugima udeležencema. Z njim so opravili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je bil 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Opravljan je bil ogled kraja, povzročitelju sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo v cestnem prometu.

Ukradli so slike in kipce

Na območju piranske policijske postaje je nekdo vlomil v hišo. Odnesli so več slik, kipcev in drugih umetnin, vrednost ukradenega še ugotavljajo.

Motorno kolo je izginilo

V Izoli so ukradli nezaklenjeno motorno kolo znamke yamaha, registrske številke KPT6-78.

Kolesarka se je poškodovala

Včeraj ob 12.40 so policijo obvestili o prometni nesreči v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je 75-letni voznik avtomobila na prehodu za pešce zbil 66-letno kolesarko, ki je pravilno prečkala cesto. Kolesarka se je pri padcu lažje poškodovala, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

Divjal po cesti

Včeraj popoldne so v Izoli 34-letnemu vozniku avtomobila izmerili hitrost 149 kilometrov na uro, kjer je omejitev 90 kilometrov na uro Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vozila sta se z ukradenimi vozili

Na počivališču Ravne so policisti včeraj ob 20.50 ustavili dva voznika motornih koles, stara 39 in 37 let. Za obe vozili so ugotovili, da sta ukradeni. Oba osumljenca sta odklonila preizkus alkoholiziranosti in nato tudi strokovni pregled zaradi ugotavljanja prisotnosti prepovedanih drog, nihče od njiju nima vozniškega dovoljenja. Zbiranje obvestil še poteka. Sledi jima kazenska ovadba in plačilni nalog zaradi različnih prometnih prekrškov.


Najbolj brano