V gozdu pri Palčjah našli kadaver jelena brez glave

Po tem, ko so prejšnji teden policisti dobili obvestilo, da je bil v gozdu pri vasi Palčje najden trup živali z manjkajočimi kosi, so danes zjutraj prejeli še eno podobno sporočilo, in sicer tokrat je bil v omenjenem gozdu najden kadaver jelena brez glave. Lovska družina je oškodovana za približno 5000 evrov. Kadaver so prevzeli uslužbenci Nacionalnega veterinarskega inštituta, policisti obravnavajo kaznivo dejanje krivolova, sporočajo s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PRIMORSKA > V Cetorah je nekdo vlomil v objekt in ukradel več miz in stolov, kuhinjsko opremo ter drugo pohištvo. Škode je za 5000 evrov.

V Novi Gorici vlomil v poslovne prostore cvetličarne in ukradel nekaj gotovine

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo, da je neznani storilec pred kratkim s pomočjo kamna razbil steklo na vhodnih vratih ene od cvetličarn v Novi Gorici, vstopil ter pregledal notranje prostore. Neznanec je iz predala na prodajnem pultu ukradel manjšo vsoto gotovine in nato z odvzetim denarjem kraj zapustil ter odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Pod Razorjem zašla in obnemogla tuja pohodnika

Včeraj, nekaj minut po 17. uri, so policisti prejeli obvestilo, da sta na območju Razorja zašla in obnemogla dva tuja pohodnika, oba državljana Belgije. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec, ki so oba tujca nepoškodovana našli pred sedlom pod Razorjem, v neposredni bližini markirane poti. Zaradi slabih vremenskih razmer (megla in nekaj centimetrov snega) tujcev niso mogli odpeljati s helikopterjem. Bovški gorski reševalci so oba nepoškodovana tujca v večernih urah pospremili do planinske koče na Kriških podih.

Za volanom z dvema promiloma alkohola

Policisti so danes, ob 1.50, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 52-letnega voznika kombija, državljana Italije. Preizkusili so ga z alkotestom, ta je pokazal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, podali pa so tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano