V dveh urah dvakrat počilo

Koprski gasilci, policisti, reševalci in cestarji imajo v zadnjem času veliko dela na cesti od Kopra proti Šmarjam. Poleg skoraj vsakodnevne gneče in dolgih zastojev sta se včeraj skoraj na istem mestu pod Srgaši v dveh urah zgodili dve nesreči. Po radijih so včeraj opozarjali na gramoz na cesti.

V prvi nesreči je voznik končal z avtom na strehi ... Foto: Gasilska brigada Koper
V prvi nesreči je voznik končal z avtom na strehi ... Foto: Gasilska brigada Koper

SRGAŠI > Najprej je počilo pol ure po drugi uri popoldne, ko je voznik med vožnjo od Dragonje proti Šmarjam pod Srgaši izgubil nadzor nad vozilom trčil v ograjo in končal z avtom na strehi. V nesreči se je poškodoval voznik, lažje naj bi si poškodoval roko, zato so ga reševalci oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Skoraj do minute natančno se je dve uri kasneje na istem kraju zgodila druga nesreča, v kateri pa je voznik z avtom pristal na strehi, dva voznika z drugima dvema razbitima avta pa na cesti. Podrobnosti o tej nesreči včeraj še niso bile znane, menda pa se v nesreči ni poškodoval nihče.

Po neuradnih informacijah pa naj bi se obe nesreči posredno zgodili tudi zaradi gramoza, ki naj bi bil razsut na tem delu ceste. Včeraj naj bi o tem voznike opozarjali tudi po radijskih postajah, umazano cesto pa so ob posredovanju opazili tudi gasilci koprske brigade. Ti so posredovali v obeh nesrečah in tako velik del včerajšnjega dne preživeli na očitno nevarni in absolutno preobremenjeni glavni cesti od Kopra proti Dragonji.


Najbolj brano