Trgovka stekla za taticami in eni iz rok izpulila ukradeni obleki

V Portorožu je v soboto okrog 18.45 pet mlajših žensk iz trgovine ukradlo obleke, kar je opazila trgovka. Stekla je za njimi in eni od žensk iztrgala iz rok dve ukradeni obleki. Ostale so z oblačili zbežale.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V soboto dopoldne so policisti v Izoli obravnavali poskus drzne tatvine. Oškodovanka je na hodniku hiše zalotila Madžara, ki je s kraja zbežal. Policisti so ga izsledili, sledi mu kazenska ovadba.

Tatovi kradli v hišah, pisarnah in stanovanjih

V Portorožu je nekdo v nedeljo iz hiše ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino

Nekdo je vlomil v apartma v Portorožu, iz katerega je odnesel denarnico z dokumenti in gotovino.

Vlomili so še v stanovanje v Luciji in lastnikom ukradli denarnico z gotovino.

V Kopru so vlomili v tri pisarne na Ferrarski ulici.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje, vendar iz njega ni nič odnesel.

Izginil nahrbtnik z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami

V Boninih je nekdo vlomil v vozilo, iz katerega je ukradel nahrbtnik z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Storilec je zatem poskušal opraviti dvig na bankomatu.

Mopeda izginila

V soboto je v Piranu nekdo ukradel moped piaggio vespa, registrskih številk KP KU-72, vreden 2800 evrov

V ponedeljek pa so policisti dobili prijavo, da je v Luciji nekdo ukradel moped tomos flexer, registrskih številk KP 1D-K3, vreden 500 evrov.

Na hitri cesti v napačno smer

Danes zjutraj ob 4.30 so policisti v Kopru obravnavali žensko, ki je na hitri cesti Bertoki – Koper vozila v napačno smer. Odklonila je strokovni pregled, odredili so ji pridržanje, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Mladoletniku zasegli moped

V petek so policisti v Senožečah zasegli moped mladoletniku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni neregistrirano.

Vozila pijana in brez izpita

V ponedeljek zjutraj so sežanski policisti 50-letnemu vozniku zasegli vozilo, ker je vozil v času prepovedi, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka alkohola.

Danes ob 1.53 so koprski policisti zasegli vozilo Italijanu, ker nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Pijani za volanom

Prometni policisti so v soboto odredili preizkus alkoholiziranosti 24-letni voznici iz Lucije. Pokazal je rezultat 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Izolski policisti so ustavili 42-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Koprski policisti so v Pobegih ustavili 40-letnega Srba, ki mu je alkotest pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Sledijo še obdolžilni predlogi.

Ilegalne migracije

V petek ob 20.26 so policisti pri odcepu za Rakitovec ustavili osebni avtomobil škoda fabia (BiH). Poleg voznika, državljana BiH, je bilo v vozilu še osem Turkov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

V soboto ob 23.16 so policisti pri Sečovljah prijeli sedem Indijcev, nakar so ugotovili, da je eden od njih vodič.

V ponedeljek ob 4.27 so na hitri cesti Bivje - Škofije ustavili avtomobil hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil državljan Kosova. V vozilu je bilo še šest državljanov Bangladeša.

Vse tri vodiče so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil pripor. Prav tako je odrejen pripor za Hrvata, ki je v petek z motorjem prevažal ilegalnega migranta.


Najbolj brano