Sum mučenja živali v okolici Kopra

Policisti so v petek prejeli obvestilo o poginu domače mačke v okolici Kopra. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali so policisti opravili ogled kraja najdbe, kadaver pa so odpeljali na Veterinarsko fakulteto v Ljubljano, kjer bodo opravili obdukcijo. Koprski policisti nadaljujejo s preiskavo.

Fotografija je simbolična. Foto: unaplsah
Fotografija je simbolična. Foto: unaplsah

PRIMORSKA > V okolici Kopra je neznani storilec iz osebnega avtomobila znamke peugeot 208 ukradel obe registrski tablici z oznakami KPIK-802. Vse, ki bi omenjeni tablici kje opazili, policisti naprošajo, da jih pokličete na tel. št. PP Koper (05) 611-67-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Pregnali vlomilca

V soboto je v okolici Kopra neznani storilec vlomil v pomožni objekt in iz njega ukradel več kosov orodja. Storilca so lastniki sicer pregnali, med begom pa je nekaj predmetov odvrgel. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Tat poškodoval prodajalko

V soboto ob 9.30 so policisti posredovali v eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru, kjer je 40-letni domačin v nahrbtnik spravil štiri pločevinke piva in se napotil proti izhodu trgovine. Moškega je ustavila zaposlena v trgovini in od njega zahtevala, da ji izroči pločevinke piva, katere si je predhodno spravil v nahrbtnik. Pri tem se je moški pričel nedostojno vesti do zaposlene ter iz nahrbtnika vzel tri pločevinke piva in jih vrnil, eno od pločevink pa je vrgel ob tla, zaradi česar se je poškodovala. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo napisali še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

Ni bil uslužbenec telekomunikacijskega podjetja

V okolici Kopra je neznan moški pristopil do 86-letne ženske, kateri se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. Moški je imel na glavi kapo, prav tako je nosil kirurško masko. Pod pretvezo, da je treba izvest popravilo napeljave, je oškodovanko zvabil za hišo. V tem času je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine.

Policisti ponovno opozarjajo občane, da ne nasedajo osebam, ki se predstavljajo kot izvajalci raznih telekomunikacijskih družb, še posebej, če se ti niso v naprej najavili.

Iz njive ukradel nevozen traktor

V Sečovljah je neznani storilec v zadnjem tednu iz njive ukradel neregistriran in nevozen traktor znamke goldoni. Z dejanjem je 53-letnega lastnika iz Portoroža oškodoval za 8000 evrov. Vse, ki bi omenjeni traktor kje opazili, policisti naprošajo, da pokličejo na tel. št. PP Koper (05) 611-67-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Razkazoval spolni organ

V soboto okoli 23. ure so policisti posredovali v enem od lokalov v Kopru, kjer je razgrajal pijani 66-letni domačin. Ta je k pretepu izzival 27-letnika, doma iz okolice Kopra, in mu pri tem razkazoval spolni organ. Ker je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, so ga policisti pridržali. Za vse kršitve so mu izdali plačilni nalog.

V Kopru izginil avtodom

V Kopru je neznani storilec s parkirišča pod mostom v bližini Ulice 15. maja ukradel avtodom znamke fiat ducato. 47-letni lastnik, doma iz Kopra, je vozilo našel poškodovano, na njivi v okolici Kopra.

Pijan in prekratka varnostna razdalja

Včeraj okoli 19.30 se je med Valeto in Strunjanom pripetila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni državljan Italije, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 48-letna ženska, doma iz Ljubljane. Izkazalo se je, da je Italijan vozil pod vplivom alkohola, in sicer napihal je kar 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.


Najbolj brano