Srhljiva najdba pri Trstu: truplo obesili ob avtocesto

Trst je včeraj zjutraj pretresla najdba trupla, na katerem so vidne sledi mučenja. Truplo moškega, starega med 40 in 50 let, je nekdo obesil na varovalno ograjo na zunanjo stran avtoceste. Po poročanju tržaškega Il Piccola naj bi sumili, da gre za iranskega brezdomca iz Trsta.

Včeraj popoldne so truplo v vreči z gasilsko lestvijo z ograje ob avtocesti dvignili na avtocesto. Foto: FOTODAMJ@N
Včeraj popoldne so truplo v vreči z gasilsko lestvijo z ograje ob avtocesti dvignili na avtocesto. Foto: FOTODAMJ@N

TRST >Vzdrževalci italijanskega avtocestnega podjetja Anas so včeraj ostrmeli, ko so med pripravami na vzdrževanje avtoceste med Trstom in Miljami ob robu avtoceste odkrili srhljivo najdbo. Na varovalni ograji je bilo obešeno truplo moškega, z zavezanimi rokami in nogami, s prevezo čez oči in z vidnimi sledmi mučenja. Čeprav naj bi tržaški orožniki to zanikali, naj bi bile na truplu vidne sledi mučenja, opekline v obliki krogov na lobanji, udarnine in vreznine.

Tržaški časnik Il Piccolo je včeraj poročal, da preiskovalci sumijo, da gre za moškega iranskega porekla, ki naj bi bil v Trstu brezdomec. Informacije so seveda povsem neuradne in jih ni še nihče potrdil. Truplo naj bi viselo obešeno za vrat na varovalni ograji, noge pa naj bi imelo zalepljeno z lepilnim trakom. Oblečeno je bilo v črno majico s kratkimi rokavi, kaki srajco in hlače.

Po lastnosti trupla preiskovalci domnevajo, da je ob avtocesti viselo najmanj nekaj dni. Truplo naj namreč ne bi kazalo znakov gnitja, so pa bili na njem znaki, ki se na truplu pojavijo po nekaj dneh. V žepu trupla naj bi našli nekaj listkov z napisom v italijanščini in “azijskem” jeziku. Kdo je bil moški ali je bil umorjen in kdaj, bodo ugotovili na sodni obdukciji, ki jo je odredila dežurna sodnica.

Po poročanju Il Piccola naj bi način “razkazovanja” trupla kazal, da je šlo za umor in da so hoteli storilci z obešenjem trupla nekoga opozoriti. Truplo bi namreč zlahka odvrgli v kakšen nedostopen kraj, kjer ga še dolgo ne bi nihče našel, namesto tega pa so ga obesili ob avtocesto.

Zgodaj popoldne so truplo sneli z ograje, pri čemer so pomagali tržaški gasilci z avtolestvijo. Na kraju so postavili tudi šotor, v katerem naj bi opravili prvi pregled trupla in svoje delo zakrili pred radovedneži. Tržaške preiskovalce zdaj čaka naporno preiskovanje zločina, ki se bo začelo s pregledovanjem videonadzornih kamer, s pomočjo katerih upajo, da bodo odkrili tiste, ki so truplo prinesli in ga obesili ob avtocesto.


Najbolj brano